Nyilván eszed ágában sincs a nyaralás alatt fogyókúrázni. Ha azonban az alábbi gyakorlatokat elvégzed, szórakozva őrizheted meg a testsúlyodat úgy, hogy közben a kalóriákat sem kell számolgatnod.

A nyaralásban az a legjobb, hogy végre szabadságot vehetünk ki az egész életünkből. Nem kell sem dolgozni, sem főzni, sem edzőterembe járni. Ám sokan ellustulnak ilyenkor, és máris oda a fáradtságos munkával elért bikinibiztos alak. Nyilván te sem szeretnél az üdülés alatt diétázni, ezért most olyan egyszerű gyakorlatokat ajánlunk, amelyekkel szórakozva őrizheted meg a testsúlyodat. Elvégezheted, miközben a medencében lubickolsz, a barátaiddal túrázol vagy a kedveseddel andalogsz a tengerparton.

Lépkedés a vízben
A víz a levegőhöz képest 12-szeres ellenállást biztosít, így ha végiggyalogolsz a medencében, erősítheted a kar- és hasizmaidat. Ráadásul a vízi mozgás során egyáltalán nem terheli meg ízület. A tökéletes hatás érdekében lépkedj öt percig, majd tarts három perc szünetet, aztán ismételd meg a feladatot! Ez az edzéstípus azért hatásos, mert ilyenkor kiürül a szervezetből a glükóz (a szervezet energiatartaléka, amelyet a szénhidrátokból raktározott el). Így egy idő után – ahelyett, hogy ezt a tartalékot használná fel – átáll a zsírégetésre. Ráadásul kutatások szerint az anyagcsere 24 órán át intenzív marad, így akkor is égetheted a kalóriákat, amikor jól megérdemelt pihenésként a parton heverészel.

Séta a homokban
Ha lehetőséged nyílik rá, tengerparti sétával kétszer több kalóriát égethetsz el, mint a futógépen. Emellett a vádlidat is 13 százalékkal jobban erősítheted. Azáltal, hogy a lábadat a homokba süllyeszted, majd kiemeled, olyan, mintha súlyokat cipelve gyalogolnál – állítják a szakértők. Nehezíthetsz a gyakorlaton, ha néhány percig hátrafelé is sétálsz. Ilyenkor a fenékizmokat szintén erősítheted

Terepgyaloglás
Hasizmaidat kiválóan erősítheted, ha a kijelölt út helyett a járatlant választod, és vállalkozol arra, hogy kidőlt fatörzseket, gödröket, illetve pocsolyákat kerülgetsz. Szakértők szerint, ha váltakozó minőségű terepen sétálsz, megdolgoztatod azokat az izomcsoportokat, amelyek stabilizálják a test vázizomzatát, így formálhatod a hasad, a hátad és a csípődet.

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
https://www.speed-fit.hu
 
 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.