Kutatók szerint a nők problémáinak több mint 70 %-a közvetlenül vagy közvetve az ülő életmódnak vagy a mozgáshiánynak köszönhető. Rendszeres mozgással és megfelelő étkezéssel megelőzhető a túlzott zsírszövet felhalmozódás és a csontritkulás. 

A cukorbetegség világszerte több mint 70millió nőt érint. A statisztikák szerint ez az érték 2025-ig valószínűleg megkétszereződik. A cukorbetegség a szív- és érrendszeri betegségekkel együtt vaksághoz, idegrendszeri károsodásokhoz, veseelégtelenséghez, fekélyekhez és lábamputációhoz vezethet. 
A legújabb kutatások szerint akár mérsékelt mozgással és kisebb étrendi változtatásokkal mindez megelőzhető az inzulin dependens cukorbetegségek több mint a felében. Rengeteg felmérés igazolta, hogy a testmozgás segít a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.
A testmozgás rendkívüli mértékben hozzájárul a csontritkulás megelőzéséhez és karbantartásához. A csontritkulás gyakrabban alakul ki a nőknél. A testmozgás nélkülözhetetlen csecsemőkorban és serdülőkorban a normális csontfejlődéshez. Erősítik az izomzatot, javítják az egyensúlyérzéket, és csökkentik az esés valószínűségét, így a törések rizikóját is. Az artritisz (ízületi gyulladás) gyakran okoz csökkent mozgáskészséget idős korban. 
A mozgásra nemcsak a testünknek van szüksége, életminőségünk és fizikai állóképességünk javítása mellett lelki és szellemi egyensúlyunk fenntartásához is fontos. 
A rendszeres mozgás csökkenti a stresszt, a szorongást, a depressziót, a magányosság érzését. 
A mozgás növeli önbecsülésünket, önbizalmunkat, megváltoztatja pszichés állapotunkat és társas kapcsolatainkat. 
A testmozgás növeli az állóképességet és az izomerőt, valamint gátolja a túlzott súlygyarapodást. Mindezek javítják még a kismama általános fizikai állapotát is, csökkentik a terhesség és a szülés kockázatát.

 

forras:http://www.eletcentrum.hu/?q=node/80

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.