Szolárium használat előtt mindig konzultáljunk a szalon személyzetével, hogy milyen típusú, milyen uvb, uva mutatókkal rendelkező csöveket használnak és, hogy mikor volt a legutóbbi csőcsere. Csak olyan szolárium stúdió szolgáltatásait vegyük igénybe, ahol szakképzett személyzet dolgozik és megbízható információt kapunk a csövek aktuális állapotáról.

Magyarországon nem ritka, hogy egyes stúdiók (ide soroljuk a panelházak tárolóiból kialakított szolárium­okat is) csak a szolárium ágyak felső részén cserélik a csöveket, de előfordul az is, hogy minden második csövet cserélik "gazdaságossági okokból", és napozás után divatos zebra csíkokkal lesz hátunk díszítve.
 
Az ideális napozási idő beállításához figyelnünk kell bőrünk reakcióit.A mesterséges fény gyorsabban barnít, így nincs szükség órákon át tartó napozásra ahhoz, hogy a bőrszín egyenletes, aranybarna színt nyerjen, ráadásul télen sem kell lemondani használatáról. Ugyan gyorsabban érhető el mesterséges fénnyel az egyenletes barnulás, a bőrszín hamarabb elveszíti barna árnyalatát, az UVB sugarak hiánya miatt.
 
A szolárium azonban nem csak a szép bőrszín eléréséhez használható. A meleg környezet, s az UV fény számtalan problémára megoldást nyújthat, s manapság megbízható körülmények között már az orvostudomány is kúraszerűen alkalmazza, ha nem áll fenn egyetlen ellenjavallat sem. Az UV fény fokozza a D-vitamin termelődést, s enyhíti az ekcéma és pikkelysömör tüneteit is, a meleg környezet pedig enyhíti az izületi problémákat, így néhány valóban szükséges esetben a szolárium megoldást jelenthet.
A szoláriumozás nem ajánlott annak, aki:
  • túlságosan fehér vagy érzékeny bőrű.        
  • szőke vagy vörös hajú.
  • áldott állapotban van.
  • túl fiatal.
  • gyógyszert szed (olyan gyógyszert, mely a bőrt fényérzékennyé teszi).
A szoláriumozás bár megszüntetheti a téli napfénymentes idő okozta rosszkedvet, s a bőr vitamintermelésében is segítséget nyújthat, mégis a komoly kockázati tényezők elkerülésének érdekében nagyon fontos, hogy csak azok használják, akiknek valóban engedélyezett, s ők is csak a mengengedett ideig és körülmények között.
 
Ha kedvet kaptál, hogy ebből a hideg télből kizökkenj egy kis nyárba, akkor gyere el Stúdiónkba a SPEEDFIT-be és élvezd a barnulást, legújabb gépeinkben!
 
SPEEDFIT- Fitnesz Mindenkinek!
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.