Főként a nagyobb izomcsoportok dolgoztathatók meg vele, mint az alsótest izmai (Combfeszítő,combhajlító izom,combközelítő,farizom,vádli), felsőtest izmai közül pedig a mell,hát és váll izmai is kiemelt szerepet kapnak.

Kezdőknek és haladóknak egyaránt megfelelő és biztonságos gyakorlat végrehajtásokat tesz lehetővé,mivel kötött mozgáspályán dolgozhatunk a géppel ezáltal, a törzs izmaira kevesebb terhelés hárul. Alsó pozícióját határolók (rúdstoppolók) biztosítják, ezzel elkerülhetők a túlterhelésből, fáradtságból adódó veszélyhelyzetek. Biztonságos azoknak a sportolóknak is, akik szeretnek nagy súlyokkal dolgozni segítő partner nélkül.

Néhány gyakorlat variáció melyet hatékonyan végezhetünk a Smith kerettel:

  • Fekve nyomás, fekvőtámasz variációk
  • Guggolás és kitörés variációk
  • Döntött törzsű evezések
  • Inverz evezés
  • Vállizmok erősítése: Mellről nyomás

Edzéstipp: Amennyiben nem megy a vízszintes pozícióban lévő szabályos fekvőtámasz ez esetben a keret progresszív terhelést ad azáltal, hogy fokonként tudunk haladni, nehezíteni és végül elérni a vízszintes fekvőtámasz helyzetben történő gyakorlat kivitelezést.

Továbbá a Smith keretben való guggolás egy nagyon jó alternatíva a szabad súlyos guggolások helyett, ám érdemes hétről hétre változtatni és visszatérni a szabad súlyokra, mivel a keretben történő guggolások nem erősítik a törzsstabilizáló izmait, ezáltal nő a sérülés veszély, amikor visszatérünk a keret nélküli guggolásokra!

Nagy Richárd- Személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.