Az ember élete döntések sokaságával telített, olykor játék, máskor küzdelem és szenvedés. Cikkem szereplője olyan ember, aki mindent az idő „térfogatába” állít. Nem a halogató, „ráérünk arra még, mondotta Pató Pál úr” szellemiségének jegyében, sokkal inkább annak a Márai Sándor idézetnek a tudatában, melyet az alább olvashat a kedves érdeklődő:

„Mikor az élet, valamilyen emberi helyzet döntésre kényszerít, vigyázz, hogy az elhatározásokat a változás törvényének térfogatába állítsd: mert minden „döntés” az időben kap csak végső tartást és alakot. Döntsél, de ne olyan föltétlenül! Ne olyan mindenáron! Ne olyan egészen! Add meg az emberi elhatározásnak azt a játéklehetőséget, amelyre szüksége van, hogy beilleszkedjék a világba és az időbe, elhelyezkedhessék az emberi szándékok, a változás törvényei között. Ne akard esküvel, szöggel és kalapáccsal rögzíteni minden időkre azt, amin az éjszaka és a reggel is változtat valamit, szíved és értelmed is örökké csiszol, másít, alakít valamit, ma, holnap és örökké. Adj az elhatározásnak időt és térfogatot, hogy megtalálja igazi helyét és formáját a világban. Döntsél, de ne nagyon! Döntsél, de ne föltétlenül! Cselekedjél, de ugyanakkor bízz mindent az időre is. Meglátod, holnapra vagy esztendő múltán, hogy nem te döntöttél, hanem a térfogat, melyben minden emberi ügy eldől: az idő.”

Csongorral sokat „hadakoztam” kezdetben. Hogy is mondjam, nem igazán kapkodta el a dolgokat. Edzett, de az étkezéseire nem nagyon figyelt oda, aztán kevesebbet tréningezett, a táplálkozása ugyanakkor sokkal tudatosabb lett, a nagy áttörés valahogy mégsem következett be. Edzéseink szinte mindegyikén elhangzott szájából a „mindennek eljön a maga ideje, egyszer az enyém is” mondat, így egy idő után „ráhagytam” az egészet, mondván, „legyen, ahogy akarod”.

S lám, nagyjából egy éve valóban eljött az „ő ideje”. Látványosan alakulni kezdett a teste, hétről hétre fittebb, életerősebb lett. Most már valóban minden lényeges összetevőre figyelt. Az „idővel együtt” dolgozott, 36 kilogrammot fogyott, futóversenyen bizonyította be magának és ismerőseinek, hogy igen, új ember született.

Hogy miért éppen nálunk edz, s milyen véleménnyel van rólunk ez az „egy személyben” családapa, ügyvezető igazgató, egyetemi oktató, teológus-hallgató, aki az „ép testben ép lélek” eszméjének hirdetője, elolvashatják az alábbiakban:

– Mi volt a három legfontosabb dolog számodra, ami miatt a Speedfit Fitnesz Stúdió mellett döntöttél?

– Nyitvatartási idő, szolgáltatások és termékek kedvező árai, sok gép, közelség a lakóhelyemhez.

– Mi motivált arra, hogy személyi edző segítségét kérd?

– Egy másik, szakértő ember segítségével könnyebb elérni a céljainkat.

– Ha megjelenítesz magad előtt egy képzeletbeli dobogót, ahol díjazod az első, a második és a harmadik helyezettet, mi lenne az a három dolog, ami miatt a Speedfit Fitnesz és Szolárium Stúdióba jársz edzeni? Mi állna az első, a második és a harmadik helyen?

– 1. Biztonság, bármikor szeretnék edzeni, nyitva van. 2. Személyi edző. 3. Jó légkör.

– Ha egy életmód magazin felkérne, hogy írj egy cikket az eddigi munkádról, elért eredményeidről, a sport hatásáról a mindennapjaidra, mi lenne, amit biztosan beleírnál?

– Mindig magadhoz képest viszonyíts! Ha nem szeretnél unalmas edzésekre járni, válaszd Bögi Viktort! Az elért eredményeimet: 202 nap alatt -36 kg, csapatban teljesítettem egy maratoni távot. Egy sor egészségügyi panaszom szűnt meg, mióta edzek.

– Ha ugyanez a magazin címlapfotót közölne rólad, mi lenne a jelmondat, amit szívesen olvasnál a fotód mellett?

– Soha ne add fel!

Bögi Viktor
Személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.