Laci remek megtestesítője az elszántságnak és a felelősségérzetnek saját egészségünk iránt. 2016 január óta rendszeres látogatója a Speedfit konditeremnek. Amikor feltettem kérdésem, hogy miért kezdte el az edzést, rendkívül komoly választ kaptam, amely mindenki számára példaértékű lehet.

Laci elmondása szerint, már régóta jelentős túlsúllyal élt együtt. Tisztában volt vele, hogy az obezitás rizikófaktora az infarktusnak, és más szív-érrendszeri betegségeknek. Nem foglalkoztatta különösebben sem a fogyás gondolata, sem az egészséges életmód, táplálkozás. Egy este azonban hirtelen rosszullét tört rá, extrém magas vérnyomásértékkel, verejtékezéssel, halálfélelemmel. A kiérkező mentők megállapították, hogy szerencsére nincs szó infarktusról, vagy más akut érrendszeri történésről, de könnyen bekövetkezhetett volna.

Ez az eset késztette Lacit arra, hogy végig gondolja hogyan is tovább. Szerinte ez egy intő jel volt, hogy ha nem változtat életmódján, akkor ez az egészségébe is kerülhet. Elhatározta, hogy valami rendszeres mozgásformát beépít mindennapjaiba. Fia ajánlotta neki a Speedfit konditermet. Az ötlet nagyon kézenfekvőnek tűnt, és mivel gyermeke is pozitív véleménnyel volt az edzőteremről, Laci hamarosan bérletet is váltott.

Amikor első alkalommal érkezett hozzánk, mint mondja, nem csalódott fia ízlésében. Már a belépéskor jó érzéssel töltötte el, hogy a recepciós lányok kedvesen, segítőkészen fogadták. A terembe lépve pedig meglepődött az edzőgépek sokaságát látva.

Laci azóta is rendszeres látogatója konditermünknek és számos pozitív hatásról számolt be, mióta elkezdte az edzést. Ezek egyike a könnyebb mozgás, olyan nyújtózkodások vagy hajolás, amely máskor nehézséget okozott, most könnyűszerrel végrehajtható. Ezenkívül sokkal jobb a közérzete, egészségesebbnek érzi magát, sőt fiatalabbnak is. Január óta sok kilótól megszabadult, annak ellenére, hogy nem edzéstervvel és kalóriaszámlálással dolgozott.

A kitűzött célok közé most már az tartozik, hogy ezt a fittséget megőrizze, fenntartsa. Ebben családja is támogatja, hiszen már felesége is rendszeres látogatónkká vált. Az edzés jólesik, jó hangulatban, társaságban, azután pedig újult erővel vetik bele magukat a rájuk váró feladatokba, például, hogy kis unokáikra vigyázzanak.

Arra a kérdésemre pedig, hogy Laci mit üzenne azoknak akik még nem kezdték el a mozgást, vagy nem szánták rá magukat az elhatározásra, azt válaszolta: „ mozgás mindenek felett” ennyivel mi is tartozunk a testünknek, egészségünknek!

Köszönjük Laci, hogy megosztottad velünk példaértékű történetedet!

 

Szabó Viktória

gyógytornász, edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.