Ha foglalkozunk a lelkünkkel, azzal nagyfokú akaraterőt tudunk fejleszteni,és ez segít abban, hogy rendkívül jól teljesítsünk külső futásunkban. Valójában a külső élet, a külső futás csak akkor lehet sikeres, ha a belső nyugalomból ered. A belső nyugalom egy láthatatlan erő, amely  mindig kész, hogy a külső futó segítségére siessen. A belső futó mindig megpróbálja ösztönözni a külső futót. Így szól: Menj előre, menj tovább! A külső futó azt feleli: Hogyan tudok továbbmenni, ha nem adod meg nekem a törekvést és energiát? Akkor a belső futó megadja a külső futónak a törekvést, hogy valami nagyszerűt, valami őt beteljesítőt tegyen, valami nagyobbá váljon. Ezen a módon a belső futó inspirációt ajánl a külső futónak. A belső futás és a külső futás ily módon két, egymást kiegészítő „lélek”. Hatalmas mértékben segítik egymást…”  Sri Chinmoy

A. hosszú évek óta edzett. Azok közé a tipikus edzőtermi vendégek közé tartozott, akik ciklikusan, hol rendszeresen, hol rendszertelenül eljárnak a legközelebbi konditerembe, elvégzik a szokásos feladataikat, beszélgetnek egyet az ismerősökkel, majd a „ a házi feladatom letudva, a lelkem megnyugodott” mondás jegyében lezuhanyoznak, s hazamennek.

A. az évek során rengeteg étkezési útmutatás alapján próbált „felülkerekedni a súlyán”. Kefír-diéta, káposztaleves-kúra, ananász-diéta, főtt tojás-kúra, hogy csak a legszükségesebbeket említsem. Mindezeket rövid ideig tartotta, „játszott” egyet az anyagcseréjével, a hormonrendszerével, veszített némi vizet, majd amikor óvatosan visszatért az eredeti táplálkozási szokásaihoz, döbbenten vette észre, hogy a mérleg ismét a korábbi súlyát mutatja, a derék-csípő-combkörfogata visszakúszott a „nem szeretem” kategóriába, a pár napja még  „lötyögős” nadrágja pedig jobban feszül rajta, mint kellene…

A. középiskolás korában atletizált, rengeteget futott. A futást nemcsak „sportértéke” miatt szerette, hanem a munkavégzés közben és után fellépő endorfináradat miatt is, melytől teljesnek, egységben lévőnek, boldognak érezte magát. Aztán jött egy sérülés, az edzések elmaradtak, a futás pedig afféle mumussá változott az életében…

A.-val három fő pillérre helyeztük a közös munkát:

1. Megtanítottam valóban intenzíven, keményen, tudatosan és kreatívan edzeni.

2.Elsajátította az „ősrégi testépítő- és fitnesz” étrend alapjait, melyet szervesen beépített mindennapjaiba, s következetesen, kitartóan hasznát és használ jelenleg is.

3. A futást, mint az egyik legtermészetesebb és leghatékonyabb edzéselemet „leporoltuk”, tréningjeinek fontos részévé tettük.

Eredmények? Három hónap alatt tíz kilogrammos fogyás, teljes ruhatárcsere, reális önértékelés, helyén lévő önbizalom. „Új test, új lélek, új ember…”

Most már fut rendszeresen fut mind a külső, mind a belső világában. Élteti az a testi-lelki út, melyet az elmúlt hónapokban maga mögött hagyott, s izgalommal és nagy reményekkel várja az előtte álló szakaszokat. Akit csak lehet, bíztat, „ ne féljen a futástól…”

 

Vélemények, gondolatok Tőle:

Mit tartasz a SPEEDFIT legfőbb értékeinek?

Rendezett a terem, esztétikus és jól működő a géppark, szükség esetén szakemberhez lehet fordulni.

Miért kérted személyi edző segítségét?

Elegem lett a sok próbálkozásból. Szükségem volt szellemi támogatásra, illetve olyan koncepcióra mind edzésben, mind étkezésben, amely valóban működik.

Ha egy magazin  címlapfotót közölne rólad, mi lenne a jelmondat, amit szívesen olvasnál a fotód mellett?

Fuss mind a külső, mind a belső világodban!

Bögi Viktor 

Edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.