Egészséges, mártogatós előétel

SPEEDFIT | 2017.10.31 16:06

Gyors és könnyen elkészíthető gluténmentes előétel

Kedves Vendégeink!

A legutóbbi desszert receptem után, ami egy almás túrós muffin volt, 

http://www.speed-fit.hu/posts/show/6609/egy_desszert_amit_buntudat_nelkul_fogyaszthatsz

most egy igazán gyors és könnyen elkészíthető előételt szeretnék Nektek bemutatni. Bízom benne, hogy sokan kipróbáljátok és hasonlóképpen a muffinhoz, közkedvelt recept lesz.

Ezt az előételt a gluténérzékenyek is fogyaszthatják! A karfiol miatt se ijedjetek meg, hiszen lereszelve kerül az ételbe, így már nem puffaszt. Ha valaki nem szereti a karfiolt, helyettesítheti brokkolival.

Sült karfiollapok

Hozzávalók:

1 db karfiol

40g parmezán vagy reszelt mozzarella

2 szál újhagyma

3 gerezd fokhagyma

2 db tojás

2 ek kókuszolaj

szárított bazsalikom, só, bors

 A karfiolt egy nagylyukú sajtreszelőn lereszeljük, beletesszük egy tálba és megsózzuk. 20 percig állni hagyjuk. A karfiol vizet ereszt, egy konyharuhába tesszük és alaposan kicsavarjuk.

Ezután hozzáadjuk a kókuszolajat, a tojásokat, a reszelt sajtot, a bazsalikomot, a fokhagymát, az újhagymát, sózzuk, borsozzuk és jól összedolgozzuk.

A következő lépés, hogy egy sütőpapírral bélelt tepsibe, téglalap alakú masszákat formázunk.

200 fokra előmelegített sütőben, 35-40 percig sütjük.

Tipp:

Ehhez az előételhez készíthetünk különféle mártogatóst (joghurtos, paradicsomos, tejfölös…)

 Jó étvágyat kívánok! 

 Koczka-Turiczki Noémi

személyi edző