Az oldalemelés talán a legtöbbek által szabálytalanul végzett gyakorlat. Igazán kevés esetben látni olyat, hogy valaki megfelelő formában hajtja végre. Nézzük meg, hogyan is lehet állva szabályosan végrehajtani.

A mozdulatot magad mellől indítsd. A törzs legyen egyenes, vagy egy picit előre is dőlhetsz, fontos, hogy olyan pozícióban rögzítsd magad, hogy ne tudj testtel belecsalni a mozdulatba, a törzs nem mozog!

A csuklót úgy tartsd, hogy a súlyzó pontosan merőleges legyen a tested vonalára, felemelés közben se változzon meg ez a pozíció.

A felső ponton a hüvelykujj nem lehet magasabban, mint a kisujj, a súlyzó elejét kicsit billentsd előre. Olyasféle pozíciót kell itt felvenni, a felső ponton, mintha egy kancsóból öntenél vizet.

A könyék legyen kiforgatva, amennyire lehet. Ha oldalról nézed magad, akkor a vállad, a könyököd és a csuklód egy vonalban kell, hogy legyen.

Az oldalsó delta akkor fogja azonban a maximális terhelést megkapni, ha a karod oldalról nézve teljesen egyenes, és persze ha meg is tartod ezt a pozíciót végig a mozdulat során. A gyakorlatot nem szükséges nagy súllyal végezni.

Minél nagyobb súllyal végzed a gyakorlatot annál valószínűbb, hogy szabálytalan lesz a végrehajtása. Álló pozícióban nehéz mindenre figyelni.

Sok gyakorlást és fejlett agy-izom kapcsolatot igényel. Előfordulhat, hogy a felsőtested és a combod besegít majd, akár öntudatlanul is, miközben meg vagy győződve róla, hogy helyesen végzed a gyakorlatot.

Hogyan teheted könnyebbé?

Az oldalemelést lehet olyan módon is végezni, hogy nehezebb legyen csalni. Ülő pozícióban hajtsd végre a gyakorlatot.

Ebben az esetben nem tudod a tested elől indítani a gyakorlatot. Ez azért jó, mert sokkal kisebb lehetőséged lesz csalni a lábad és a felsőtested segítségével.

A legjobb, ha háttámlás padot választasz. Egy dologra kell figyelned: a kar tartására.

További kérdésed van a gyakorlattal kapcsolatban, keress meg bátran!

Kránitz Attila
SPEEDFIT

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.