Lacival április óta dolgozunk együtt, és most egy olyan dologra szánta el magát, amely mellett nem lehet, csak úgy elmenni. Laci handbike-jával (kézzel tekerhető speciális kerekesszék) maratoni távot teljesít. Az elmúlt időszakban ennek tudatában zajlottak közös edzéseink. Sajnos nyáron ismét felbukkant vállsérülése, melyet megfelelő gyakorlatokkal, valamint kollégám (Kerekes Krisztián) kiegészítő kezelési eljárásaival sikerült helyre állítani. Lacinál nagyon fontos, hogy vállizmai rendben legyenek, hiszen a kerekesszék hajtásánál folyamatos terhelést kapnak. Edzéseink alkalmával leginkább a váll ízületei mobilitására, és vállizmai erősítésére helyezzük a hangsúlyt.

A következő sorokban Lacival készült interjút olvashatjátok az elmúlt időszakról, felkészülésről és a nem mindennapi céljának teljesítése utáni beszámolójáról.

Hogyan jött az ötlet, hogy teljesíteni szeretnéd a maratoni távot (42km)?

Évekkel ezelőtt egy rendezvényen, egy közös ismerősünk által ismerkedtünk meg Kozma Szabolccsal, aki a futótársam és barátom lett. Azóta már több, mint 10.000 km-t is lefutottunk együtt. Indultunk több futóversenyen is, mint például a Győr-Lipót futóverseny, melyet már több alkalommal teljesítettünk, mindig jobb és jobb eredménnyel. Az utolsó alkalommal 2. helyezet lettem a korcsoportomban.  Az a helyzet, hogy Szabolcs ötlete volt több évvel ezelőtt, hogy mi lenne, ha teljesítenénk együtt a maratoni távot. Tavaly megegyeztünk, hogy idén megcsináljuk.

 

Hogy készültél rá?

Minden hétvégén vasárnap közös futóedzéseket tartottunk. Minden alkalommal hosszabb távokat teljesítettünk, hogy állóképességünk folyamatosan javuljon.  Az utolsó alkalommal már 34 km-t futottunk, így most elérkezetnek találtunk az időpontot, hogy megcsináljuk a távot, hiszen felkészülés és edzettségi állapotban is késznek érezzük magunkat. Ezen kívül Judittal heti kétszer erőedzést végeztünk, hogy a vállaim is bírják a hosszú „megterhelést”.

Hogy érzed magad a SPEEDFITben az edzések alkalmával? Mennyiben másabb az edzés egy női edzővel?

Nagyon jól érzem magam a Speedfitben még mindig. Az edzések mindig vidám hangulatban telnek, sokat nevetünk, jók a gyakorlatok. Tetszik. Az edzések alkalmával még motiváltabbnak érzem magam, hogy egy Hölgy társaságában edzhetek… ( J nevet)…

Milyen érzésekkel indulsz neki a nagy kihívásnak? Van e valami, amitől tartasz?

Magabiztos vagyok, erősek vagyunk, jók vagyunk, úgyhogy megcsináljuk. Megfelelő felkészülés után itt problémák nem lehetnek, ha csak az időjárás bele nem fog szólni

LACIÉK 2018. OKTÓBER 27-ÉN TELJESÍTETTÉK ÁLMUKAT, 42 KM 200 MÉTERT FUTOTTAK 5 ÓRA 15 PERC ALATT.

 

Most már túl vagy rajta! Gratulálok! Nem semmi teljesítmény! Mesélj, kérlek az élményeidről!  Hogy érzed, hogy sikerült teljesítened? Elégedett vagy magaddal? Voltak esetleg holt pontjaid?

Nagyon jó élmény volt, 5 óra 15 perc alatt teljesítettük. Eldöntöttük fejben, és meg is csináltuk. Semmilyen probléma nem volt, csak néha az eső kezdett el esni, de készültünk rá, úgyhogy ennek megfelelően fel voltunk öltözve.  9 km-enként tartottunk frissítő pontot, ahol egy-egy banán és fehérjeturmix elfogyasztásával töltöttem újra magam. A vállam szerencsére végig jól bírta, nem volt vele probléma. Az első 10 km után már rendesen be is volt melegedve. Jó érzés volt befutni a célba, ahol pár sorstárs, barát és újságíró várt minket, gratuláltak nekünk. Szabolccsal megbeszéltük, hogy nem állunk meg, és jövőre az ULTRABALATONon fogunk elindulni. Büszke vagyok magamra, hogy így a 60. életévemet betöltve is képes voltam megcsinálni.

Mit üzennél „sorstársaidnak” a célok megvalósításával kapcsolatban?

Igazából minden fejben dől el. Ez nálam a szlogen. Nekem is vannak olyan napjaim, amikor egész nap elfeküdnék, de nem! Mindig rábeszélem magam, hogy kellj fel és „járj”.

Nem elhagyni magunkat! Nem adjuk fel! Csináljuk!

 

Készítette:

Szabó Judit, személyi edző

 

Fotó forrás: www.kisalfold.hu

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.