Kiinduló helyzet az úgy nézzen ki, hogy egy vízszintes padon feküdj hátra, kezedben a kézisúlyzóval. A súlyzókat nyomd ki mellkas fölé, derekadat szorítsd le a padra.

Ha ez megvan akkor a súlyzókat lassan engedd le oldalra enyhén behajlított könyékkel. Arra figyelj, hogy a súlyzók végig egy vonalban maradjanak a melleddel.

Addig engedd le, amíg jó feszülést nem érzel a mellkasi területen. Ha ez megvan akkor lassan emeld vissza a kiinduló helyzetbe a súlyzókat.Ez volt egy ismétlés.

Gyakori hiba, hogy jóval nagyobb súlyt használunk a gyakorlathoz, mint amire szükségünk lenne valójában és emiatt nem tudjuk szabályosan végrehajtani.

Edzéstipp:
Túl mélyre ne engedd le a súlyt, mert megsérülhet a vállad. Karjaid legyenek enyhén behajlítva, mert így csökkented a könyékízületi terhelést. Derekad a mozdulat során végig legyen leszorítva a padra, mert hosszú távon derékfájást okozhat.

Ha elakadtál és kérdésed merülne fel a gyakorlattal kapcsolatban, kollégáim és én is szívesen állunk rendelkezésedre.

Kránitz Attila
SPEEDFIT

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.