A zab az egyik legrégebben termesztett gabonaféle, először a görögök készítettek belőle kását. A zab egészséges, mert kevés kalóriát tartalmaz, ugyanakkor rost és fehérjetartalma magas, így tartalmas és tápláló étel.

Jelentős mennyiségben tartalmaz B1-vitamint, de számottevő B2-, B3, B6- és K-vitamin tartalma is. Ásványi anyagok közül kiemelkedő mangán-, magnézium-, réz- és foszfortartalma, de gazdag kalciumban, vasban és cinkben is. Finom és gyorsan elkészíthető. A zabpehely főzhető vízben és tejben is. Minkét módon finom, csak arra kell figyelni hogy elég nagy legyen az edény, mert könnyen kifut.

Hozzávalók: 

  • 1 bögre apró szemű zabpehely
  • 5 dl tej
  • 1 banán
  • 1 kk cukrozatlan kakaópor
  • 1 teáskanál méz

 Elkészítés:

  • A tejet felforraljuk és hozzáadjuk a zabpelyhet, a kakaóport, a karikákra vágott banánt és a mézet.
  • Folyamatos kevergetéssel főzzük kb. 5 percig (addig kell főzni, míg sűrű tejbegríz állaga lesz).
  • Tálkákba töltjük és a gyümölcsökkel díszítve tálaljuk.

Jó étvágyat!

SPEEDFIT – Fitnesz Mindnekinek!

Kránitz Attila

Személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.