Edzés utáni étkezés
Fontos, hogy fogyasszunk szénhidrátot gyümölcs vagy dzsúz formájában 15 percen belül az edzés után, hogy a glikogénraktárakat feltöltsük.
A kutatások kimutatták, hogy 100-200 g szénhidrát elfogyasztása két órán belül a hosszú ideig tartó edzés után esszenciális a glikogén raktárak feltöltéséhez a folyamatos edzés során. 2 óránál hosszabb étkezés nélküli periódus 50%-os glikogén raktározási képességet eredményez az izmokban. Ennek az az oka, hogy a szénhidrát fogyasztás stimulálja az inzulin kibocsátást, ami az izom glikogéntermelését eredményezi. Mindenesetre, a szénhidrát hatása a glikogénraktározásra elér egy határt.

Az edzés utáni fehérje szükséglet
A fehérje fogyasztásának más jelentősége is van edzés után. A fehérje azokat a szükséges aminosavakat is biztosítja, amelyek az izomszövet épüléséhez szükségesek, melyek az intenzív, hosszú edzés során sérülnek. A fehérje növeli a víz felszívódását a belekből és növeli az izom hidratációját. A fehérjében található aminosavak stimulálják az immunrendszert, így tesznek ellenállóbbá a megfázás és más betegségek ellen.

Forrás:diéta.hu

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Sopron – Alphapark
06/99 505-238
 
https://www.speed-fit.hu

 

 

 

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.