És könnyebb megvalósítani őket, mint gondolnád.

Van példaképed? Gondold végig. Lehet az egy focista, egy kosárlabdázó, egy fitnesz influencer vagy az edzőtársad, ha te magad is fitt és sportos szeretnél lenni, és nem csak a példaképeidre szeretnél felnézni, akkor ezt az öt szokást kell beiktatnod a hétköznapjaidba. Bármennyire is különböznek a  példaképeid edzései, sportágai és céljai, ez garantáltan közös bennük:

1. Aktív életmódot folytatnak

Szinte túlságosan is nyilvánvaló, de a legnagyobb közös vonás minden fitt emberben, hogy a rendszeres testmozgás a mindennapok szerves részét képezi, és ez nem csak magát az edzést jelenti, amit kipipálnak, mint egy tennivalót. A barátokkal való találkozást összekötik egy biciklitúrával, az ebédszünetet egy hosszú sétával élvezik ki. Ha egyszer kialakul egy rutin, az (általában) utána magától értetődő lesz. Ha az elején nehezen tudsz belerázódni ebbe a ritmusba, tűzz ki magad elé világos célokat, amíg ez öngerjesztővé alakul. Ennek legegyszerűbb módja, ha hétvégén időt szánsz arra, hogy megszervezd a hetedet, és beütemezd az edzéseket, ahogyan a fogorvoshoz vagy a fodrászhoz való látogatásodat is. Ha több testmozgást szeretnél a mindennapjaidban, válaszd a régi klasszikusokat. Lépcsőzés a lift helyett vagy kerékpározás a buszozás helyett. Ezt már sokszor hallottad? Sebaj, attól még hatásos.

2. Vannak céljaik

Nem számít, mennyire fittek a példaképeid,  ne feledd, hogy ők is csak emberek. Kivétel nélkül minden embernek nem minden nap ugyanaz a motivációja. Mindig vannak olyan napok, amikor nehéz összepakolni az edzőtáskát és elhagyni a házat ahelyett, hogy csak a kanapén feküdnél. Ezt mindenki tudja, és ez teljesen rendben van. Ami ilyenkor segít, azok a fix célok. Egy profi számára ez lehet egy új “legjobb” idő, egy kezdő számára az első fekvőtámasz vagy az első húzódzkodás. Ha tudod, hogy miért csinálsz valamit, sokkal könnyebb motiválni magad. És nem vagy egyedül. Mi a SPEEDFIT-ben is segítünk neked elérni a céljaidat, bármilyenek is legyenek azok.

3. Követik a 80/20 szabályt

Ismételnünk kell magunkat: a sportolók is csak emberek, és időnként nekik is megjön a kedvük a csokoládéhoz, a pizzához vagy egy pohár borhoz. A jó hír: a tiltások hosszú távon még soha nem vezettek sehova, ezért itt sincs helyük, a végén csak kontraproduktív hatásuk lenne. Ezt minden sportoló tudja, ezért élnek a legtöbben nagyjából a 80/20-as szabály szerint. Ez azt jelenti, hogy az életmód 80%-a a sportból és az egészséges táplálkozásból áll, de 20%-ot a tiszta élvezeteknek is szentelnek. Ez segít fenntarthatóvá tenni az egészséges életmódot.

4. Előtérbe helyezik a regenerálódási időt

A mindennapos edzés nem hatékony és nem is fenntartható sokáig. Ezért a sportolók rendszeresen tartanak pihenőnapokat, hogy az izmaiknak legyen idejük regenerálódni és növekedni. És nem csak így, hanem aktívan is hozzájárulhatsz a regenerációhoz, például olyan eszközökkel, mint a masszázspisztoly, a masszázshenger vagy a jóga.

Az egészséges alvás szintén elengedhetetlen, de tudjuk, hogy ezt könnyebb mondani, mint megtenni, különösen akkor, ha a mindennapjaid stresszesek, és a gondolataid egyszerűen nem akarnak megnyugodni.

5. Mindig eleget esznek, és tartanak maguknál egészséges nassolnivalót

Egy másik (nagyon szimpatikus) dolog, ami nem csak a sportolókban, hanem általában a legtöbb emberben közös: Szeretünk enni! A makro- és mikrotápanyagok megfelelő ellátása a sportban és a mindennapi életben is fontos a teljesítmény biztosításához. Aki különösen aktív, annak a kalóriaszükséglete is magasabb. Ha rágcsálnivalókról van szó, természetesen kicsit elfogultak vagyunk, és arra esküszünk, hogy mindig legyen kéznél egy fehérjeszelet.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.