Kemény és lapos hasfalat szeretnél? Ez csak megfelelő étrend mellett lehetséges. Egy ilyen módszerrel a hasi zsírod szinte leolvad, és a has izomzatod láthatóvá válik.

A has zsírrétegének nem is kell olyan vastagnak lennie: Ha csak néhány milliméter zsír takarja el az elülső részt, az bőven elég. Genetikailag meghatározott, hogy a zsírrétegnek milyen vékonynak kell lennie, hogy helyet biztosítson a hasfalnak. Például attól függ, hogy a zsír megoszlik-e a testben, és attól a kérdéstől, hogy a természet hol helyezte el benned a zsírlerakódásokat. Egy dolog világos: a zsírnak mennie kell.

Mennyi kalóriát fogyaszthatok?

Annak érdekében, hogy a jövőben büszkén láthasd hasfaladat, katabolikus anyagcsere-állapotba kell kerülnöd, és több energiát kell felhasználnod, mint amennyit befogadsz. A mérsékelt, 200-300 kalóriás energiahiány a fogyás folyamatának alapja. A napi kalóriaigényed az alapanyagcsere és a teljesítmény anyagcsere arányából áll.

 • Alapanyagcsere: Az alapanyagcsere azt jelzi, hogy a szervezet mennyi kalóriát fogyaszt teljes nyugalmi állapotában az életfunkciók fenntartása érdekében. Az alapanyagcsere aránya minden embernél eltérő, és nemcsak az életkorától, testmagasságától, súlyától és nemétől függ, hanem az izomtömegétől is, ami biztosítja az alapanyagcsere sebességének növekedését is.
 • Teljesítmény-anyagcsere: A teljesítmény-anyagcsere a sport vagy testmozgás során felhasznált energiamennyiség. Attól függően, hogy mennyi és milyen sportot űzöl, és íróasztalnál dolgozol, vagy fizikai munkád van, a teljesítmény-anyagcseréd is változik.

Mik az alapjai ennek a diétának?

Az izomtömeg csökkenésének elkerülése érdekében rendszeresen végezz erőnléti edzést és fogyassz elegendő fehérjét. Ezek létfontosságú anyagok – egy nehéz edzés után ellátják az izomrostokat, és elősegítik azok helyreállítását. Ugyanakkor kevesebb szénhidrátot kell fogyasztanod. Ha túl sok szénhidrátot fogyasztasz, akkor a szénhidrátkészleted gyorsan feltelik, és a felesleges szénhidrátok pedig zsírként kerülnek tárolásra, beleértve a hasadon is. Ezen kívül a szénhidrátok inzulin felszabaduláshoz vezetnek. Ez kedvez a szervezet saját zsírlerakódásának és gátolja a zsír lebontását is. Tehát fogyásod érdekében ezért fontos, hogy alacsony legyen a vércukorszinted.

Tehát ezek maga a diéta alapjai, de konkrétan nem kell semmit magadnak megtervezned, edzőink készséggel segítségedre lesznek, iránymutatásokkal, ajánlásokkal, receptötletekkel segítenek Neked. Ezen kívül a testösszetétel mérőnkkel, pár perc alatt meghatározzuk személyes alapanyagcserédet és kiszámoljuk teljesítmény-anyagcserédet is. Ezekkel az adatokkal, sokkal konkrétabb célokat tudunk kitűzni és ugyanígy nyomon követni is az utad folyamán.

Szabadulj meg hasi zsírodtól még az idén, keresd bátran szakembereinket!

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek

Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


  Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
  és legjobb ajánlatainkról!

  Iratkozz fel hírlevelünkre!


   A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a [email protected] címen.