A saját testsúlyos húzódzkodás és tolódzkodás végrehajtása sok sportolni vágyó célja. Ezzel a géppel ez mindenki számára elérhető. A különböző fogásokkal más arányban fejleszthetők a hát (széles hátizom, lapockazáró izmok), a váll és a kar izmai (biceps, triceps). A kezdők a térdtámasz segítségével tudnak a saját testsúlyukból könnyíteni azzal, hogy minél nagyobb súlyt választanak a gyakorlat végrehajtásához. (Ez a sporteszköz fordított elven működik: minél nagyobb súlyt választunk a gépen, annál kisebb lesz a saját testsúlyunk része a gyakorlat közben, ezáltal mindenki megtalálja a saját fittségi szintjéhez megfelelő súlyt. Amennyiben már nincs szükség a rásegítésre, a térdtámasz lehajtható.)

 

A gyakorlatok helyes végrehajtása során a térd – csípő – fej egy vonalba esik és a 2 könyök nem közeledik egymáshoz, marad a csuklóval egy vonalban.

  • A húzódzkodás kiindulóhelyzeténél a törzs megfeszít, a kar nyújtva van, majd ezt követi a karhajlítás és a test felhúzása egészen addig, míg a csukló és a váll egy vonalba kerül.
  • A tolódzkodás kiindulóhelyzeténél szintén a teljes törzs megfeszít, a felkar és az alkar közel derékszöget zár be, majd ezt a kar nyújtása követi. A légzésnél a leengedéskor beszívjuk a levegőt, majd a húzó – toló mozgásra kifújjuk.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.