Természetesen, ha vitaminbombák mellet még kenegetjük is az arcunkat és testünket mindenféle illatos, olajos, krémes készítményekkel, azzal extra kényeztetéshez juttatjuk magunkat.
A belső fiatalítás érdekében azonban vitaminokat kell nagyobb mennyiségben fogyasztanunk, amely hatékony antioxidánsok. Az anti-oxidánsoknak az a szerepük, hogy felvegyék a harcot a testben elszaporodó szabad gyökök ellen, amelyek gyorsítják a sejtek öregedését, pusztulását. Három vitaminra különösen figyelnünk kell, ha meg szeretnénk tartani fiatalos külsőnket, és minél inkább késleltetnénk a ráncosodás kialakulását.
 
 
A-VITAMIN
A C-vitaminnal ellentétben, az A-vitamin fogyasztásával óvatosan kell bánni, vagyis nem szabad túladagolni. Az A-vitamin zsírban oldódik, és a szervezet elraktározza, így nem szabad túl sokat felhalmozni belőle. Az A-vitaminnak két formája van, állati és növényi eredetű. Növényi eredetű a karotinoid, amely például a sárgarépában is megtalálható. Állati eredetű a retionol, amely többnyire belsőségekből, például májból nyerhető. Ez utóbbit – tehát a retinolt- gyakorta alkalmazza a kozmetikai ipar is. Az A-vitamin alapvetően a szövetek növekedését segíti elő, de ez a vitamin felelős a látás erősségéért is. Az elfogyasztott mennyiségre ügyelni kell a túladagolás miatt, ám elég valószínűtlen, hogy csupán élelmiszerből túl sok A-vitamin kerülne a szervezetbe. Nagyobb problémát okozhatnak az A-vitamint tartalmazó étrend- vagy táplálékkiegészítők, ezek esetében sose lépjük túl a napi fogyasztható mennyiséget.
 
Miben található? Karotinoid található a sárgabarackban, az édesburgonyában, sárbarépában, a spenótban és a sütőtökben. Retinolt tartalmaz a máj, és a vese.
 
 
Folytatás hamarosan!
 
 
 
SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
https://www.speed-fit.hu
 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.