D-VITAMIN
A D-vitamin egészen egyedülálló a vitaminok családjában. Ez egy hormonszerű, természetes anyag, amelyet a szervezet állati vagy növényi eredetű provitaminokból alakít át. A D-vitamin nagy része a napsugárzás hatására elővitaminokból képződik. Nagyon fontos szerepe van a bőr fiatalon tartásában, de még nagyobb a csontritkulás megelőzésében, a D-vitamin ugyanis segíti a kalcium és a foszfor felszívódását, amelyeknek nagy szerepük van a csontképződésben. Naponta 10-15 percet napsütésben kellene tartózkodnunk ahhoz, hogy a napi D-vitamin szükségletünket fedezni tudjuk. Természetesen nem a legerősebb direkt napfényben, inkább a délelőtti vagy a délutáni napon. Így egészségesebbé, fiatalosabbá válik a bőr, és képződik ez a szervezet számára olyan fontos vitamin is.
 
 
Miben található? Halolajban, májban, sajtokban. A legjobb forrása a tőkehalmáj. A D-vitamint gyerekek esetében túl lehet adagolni, ezért a ő étrendkiegészítésüket kizárólag orvos rendelheti el.
 
 
 
E-VITAMIN
Talán a legerősebb antioxidáns, amelynek kulcsszerepe van a sejtek épségének megőrzésében, a vérkeringés akadálytalan áramlásában, az izmok működésében. Az E-vitamin hat a legerőteljesebben a bőr feszességére. Ha E-vitaminhiány van a szervezetben, a bőr- az arcon különösen jól láthatóan- szinte rögtön száraz lesz, elveszíti feszességét, rohamosan csökken a rugalmassága. Amennyiben a szervezet elegendő E-vitaminhoz jut, a bőr puha, rugalmas, egészséges lesz, sőt természetes bőrpír alakul ki, hiszen a vérkeringés teljesen akadálymentes. A transzsírsavak erősen gátolják a vitamin felszívódását, így lehetőség szerint kerüljük a kész- és gyorsételeket, valamint igyekezzünk minél kevesebb transzsírsavat tartalmazó margarint fogyasztani.
 
 
Miben található? Olívaolajban, búzacsiraolajban, lenmagolajban, natúr olajos magvakban.
 
 
 
 
 
SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
https://www.speed-fit.hu
 
 
 
 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.