A wellnessturizmus olyan, az állandó lakóhelyen kívüli, ideiglenes tartózkodást jelent, amely során a turista célja az optimális egészségi állapot elérése. Az általános jó közérzet, a teljes testi és lelki kiegyensúlyozottság programja. Reform-életforma, amely magában foglalja a fittséget és a testi, lelki, szellemi egészséget, ugyanakkor azoknál jóval többet jelent.
 
A testi egészség a betegségmentes fizikai állapot. A fittség megnövekedett teljesítőképességet jelez, mely kihat a mindennapi munkavégzésre. A wellness nemcsak a testi, de a lelki, érzelmi, szellemi teljesítő- és tűrőképesség fokozódását jelenti, és fizikális vonatkozása mellett a tökéletes közérzethez nélkülözhetetlen mentális és pszichés faktorokat is tartalmazza.
 
A wellness szolgáltatások tehát komplex egészségmegőrzési, prevenciós programot kínálnak, lehetőséget nyújtanak az egészséggel kapcsolatos tudás megszerzésére, s mindezt vonzó környezetben, szórakoztató módon biztosítják a vendégek számára. A wellness termékcsoportba általában az egészségmegőrzéssel kapcsolatos turisztikai termékeket sorolják, úgymint: a gyógy-, termál,- fitness, – falusi,- öko,- szenior turizmust kiszolgáló termékeket.
 
A fitness kiteljesítése, a wellness, nemcsak a sportban, hanem az egészségmegőrzéssel kapcsolatos területeken (természetgyógyászat, kozmetikai és szállodaipar, gasztronómia.) is egyre fontosabb szerepet tölt be. Célja a test karbantartása, a testi fittség kialakítása.
A rendszeres mozgás nem csak fitten tartja a testet, hanem energiát és pozitívabb életszemléletet is ad. Megmutatja az élet naposabb oldalát.
Az ún. wellnessklubokban nemcsak intenzív testedzés végezhető, de a fizikális kimerültség nyomai is eltüntethetőek a szakszerű izomlazító vagy vitalizáló masszázs, a szauna és a pezsgőfürdő kombinált alkalmazásával. Sőt, az edzés utáni könnyű étkezésis a wellness része.
 
A wellness főbb elemei
  • Fitness / Testápolás
  • Sport, fizikai aktivitások.
  • a 20. sz. a gyógyszerek és a kozmetikumok szétválása; bőrápolás
  • Egészséges táplálkozás

 

 

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

 

 A cikket írta: Simon Zsófia.

SPEEDFIT

Fitnesz és Szolárium Stúdió

Győr – Dunacenter

06/96 528-448

 

https://www.speed-fit.hu

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.