A káliumszint megnövekedése is izomgörcshöz vezethet, amely inkább rángások formájában jelenik meg. Ez leginkább vesebetegeknél figyelhető meg, de a szervezet sav-bázis háztartásának felborulása, és a nagy kiterjedésű sejtkárosodással járó állapotok  is kiválthatják a tüneteket

 

A szervezet kálciumhiánya is állhat görcsrohamok hátterében. Ez létrejöhet fehérjehiány talaján (nem kielégítő, egyoldalú táplálkozás, rosszul megválasztott diéta), a mellékpajzsmirigy alulműködése, a D-vitamin hiánya, a vese megbetegedései, illetve némely epilepszia elleni gyógyszer alkalmazása kapcsán.

A magnézium hiánya is izomgörcsöt okoz, leggyakrabban a vádli területén. Ez egyoldalú táplálkozás, emésztési  zavarok, terhesség, cukorbetegség, pajzsmirigytúlműködés következtében alakulhat ki.

A magnézium és kálcium hiányához ún. paraesthesiák is csatlakoznak, amelyek a végtagok és/vagy az arc izmainak területén jelentkező bizsergésben nyilvánulnak meg. Gyakori a kézujjak jellegzetes tartása, melyet őzfejtartásnak nevezünk

 

Hogy,ezeket mind elkerülhesd megfelelö táplálkozás és vitamin bevitelre van szükséged. Edzöink állnak rendelkezésetekre ,legyen ez helyes táplálkozás vagy vitamin bevitel a szervezetbe.

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Sopron – Alphapark
06/99 505-238
 
https://www.speed-fit.hu    

 

 

 

 

 

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.