Mellizmok:
-mellnyomások egykezes súlyzókkal

Cutler az egykezes súlyzókat részesíti előnyben, hiszen ezekkel nagyobb mozgástartományban tud dolgozni.,valamint  a test mindkét oldalát ugyanolyan mértékű munkára fogják.Az egykezes mellnyomásokat minden melledzésén használja.

A súlyzókat olyan mélyre engedi, amíg felkarjai párhuzamos szintbe kerülnek a talajjal, majd mindkettőt erőteljesen kinyomja.A mozdulatot a  könyökök „ kiakasztása” előtt  állítja meg.Mindvégig a mellizmok folyamatos préselésére koncentrál.

Hátizmok:
-T-rudas evezések

Jay szerint ez a legjobb gyakorlat a hátizmok középső , legnagyobb területének megizmosítására.A gyakorlatot vállszélességnél szűkebb fogással végzi.
Lábait enyhén behajtja, törzsét előredönti, és végig feszesen tartja. A mozdulat alsó pontján karjait teljesen kinyújtja, majd a lapockák préselésével könyökeit a lehető legmagasabbra emeli.A felső ponton egy pillanatra megáll, tudatosan megfeszíti izmait.

Cikksorozatunkban az aktuális Mr. Olympia, Jay Cutler kedvenc izomtömeg- növelő gyakorlatait és metódusait mutatjuk be.

Tricepszek
– tolódzkodások

A tornászok kivétel nélkül nagyon fejlett tricepszekkel rendelkeznek.Jay szerint ez elsősorban a sok tolódzkodásnak és a hasonló jellegű erősítő mozgásoknak köszönhető.Éppen ezért ő is erre a gyakorlatra alapozza a karfeszítő izmok edzését.

A mozdulatnak van néhány specifikuma.Az egyik, hogy a felkarokat szorosan a test mellett kell tartani, illetve a felsőtestet nem szabad előredönteni mozdulat közben.Emellett a lábakat is test elé kell helyezni, hogy a mellizmok munkáját kiküszöböljük, és a terhelést a tricepszek kapják.

Bicepszek
-karhajlítások egykezes súlyzókkal, váltott karral

Az egykezes súlyzók precízebb munkavégzésre ösztönöznek, jobban izolálják a bicepszeket, kevésbé terhelik meg a csuklót, és a hátizmok munkáját is jobban ki tudjuk küszöbölni, mint nagy súlyzóval történő munkavégzésnél.A felkarokat ennél a gyakorlatnál is szorosan a test mellett kell tartani. Az alsó ponton ne „ akasszuk” ki a könyököket, a felsőn pedig nagyon keményen feszítsük meg karhajlító izmainkat! Ne hagyjuk, hogy könyökünk előremozduljon gyakorlatvégzés közben. A mozdulatot tisztán, csaló mozdulatok nélkül végezzük.

Combfeszítők
-Hack-guggolások

Ezzel a gyakorlattal a combizmok térd körüli részét fejleszthetjük, különösen a külső izmokat. Cutler szerint ezek az izmok nagyon jól mutatnak elöl-és hátulnézetből egyaránt.A gyakorlatot speciális gépen végzi, de nagy súlyzóval is végrehajtható a mozdulat.Vállszélességű terpeszben áll, lábujjai enyhén kifelé mutatnak.Mélyre ereszkedik/ combhajlítói csaknem érintkeznek a vádlijával/, majd erőteljes mozdulattal feláll.A felső ponton nem akasztja ki a térdeket, így a combfeszítőket végig feszülés alatt tartja.

Cikksorozatunkban az aktuális Mr. Olympia, Jay Cutler kedvenc izomtömeg- növelő gyakorlatait és metódusait mutatjuk be.

Combhajlítók
– combhajlítások fekve

A gyakorlattal a combhajlítók legterjedelmesebb, középső részét fejleszthetjük. Cutler úgy véli, hogy ez hatékonyabb mozdulat az ülő verziónál, amely főleg az alsó területekre hat.Megint csak egy tiszta, izolált mozdulatról van szó, melynél nincs helye a csalásnak.A felső ponton/ amikor vádlink megérinti a combhajlító izmokat/ mindig feszítsük meg keményen a dolgozó izmokat, és egy pillanatig tartsuk meg a súlyt!

Vállizmok
– vállnyomások mellről/ állva/

Jay leveszi a nagy súlyzót az állványról, majd  mellkasának felső részére helyezi.Vállszélességnél kicsit szélesebb fogással dolgozik.A súlyzót magasba emeli, könyökeit most sem akasztja ki, ezáltal állandó terhelés alatt tartja a vállakat.Nagyobb súlyoknál öv viselését ajánlja.

Vádlik
– sarokemelések állva

A lábszár izmainak alapgyakorlata.Vállszélességű terpeszben, előre néző lábfejekkel végzi a gyakorlatot.Az alsó ponton teljesen megnyújtja a vádlikat, a felső ponton a balett-táncosokhoz hasonlóan „ spiccel”, és megtartja a súlyt.Véleménye szerint főleg ennek a technikának köszönhetően vádlijai nagymértékben fejlődtek.

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.