Ebben az írásban nem a betegség megelőzéséről vagy okairól szeretnék írni, hanem arról, hogy jót tesz -e ha betegen sportolunk. Azért is aktuális ez a kérdés, mert többen, akinek edzést tartok, betegek lettek, és sokan kérdezik, hogy jöhetnek-e edzeni, mit gondolok erről. Aztán meg vannak olyanok akik nem is kérdeznek, hanem jönnek köhögve vagy épp lázasan edzeni.

Az a tapasztalatom, hogy mindeféle betegségből és sérülésből érdemes teljesen kigyógyulni, és utána folytatni a sportolást. Lehet ugyan, hogy képesek vagyunk résztvenni az edzésen, de ha baj lesz, és az állapotunk rosszabodik, akkor az egészből még nagyobb kényszerpihenő kerekedik mint egyébként.

Enyhe tünetekkel járó betegségeknél, enyhe megfázás esetén például, egy könnyű edzés esetleg még gyógyítólag is hathat ránk. Komolyabb, lázzal járó betegségnél viszont semmiképpen se sportoljunk. Az edzés fokozottan igénybe veszi testünk keringési- és légző rendszerét. A láz megterheli a szívet, nem jó, ha még további feladatot adunk neki ilyenkor. A tüdőnek sem jó, ha fokozottabb működésre kényszerítjük akkor, ha éppen valami fertőzés gyötri.

 

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!

forrás:  http:/www.elavit.com

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.