Mielőtt belevégnánk a közepébe egy pár intő szó az edzéstervről általában. Ez a felkészülési program erős elkötelezettséget és megfelelő kiinduló edzettségi szintet kíván! Akkor fogj csak hozzá, ha már legalább egy éve rendszeresen futsz és ha a heti teljesített futókilométereid száma 25-40 km között mozog. Készülj fel rá, hogy 5 hónapon keresztül heti 5 futóedzést kell majd elvégezned, és hogy a hétvégi hosszú futásokat követően bizony nem nagyon lesz kedved, energiád további programokhoz. Ezért nem árt előre megbeszélni maratoni terveidet a családoddal, barátaiddal – az elkövetkező hónapok során nagy szükséged lesz majd a támogatásukra!

Minden maratoni felkészülés lelke a sok-sok heti kilométer és a hétvégi hosszú futások. Nem lehet eléggé hangsúlyozni: bármit változtass is a felkészülési programon, az előírt hétvégi lassú, hosszú futásokat feltétlenül teljesítened kell!!! Ezek fognak ugyanis hozzásegíteni, hogy a verseny napján a maratoni távot a tervezett 4:00 (nőknél 4:20) óra körüli idővel sikerüljön lefutnod       

Ha kíváncsi vagy a cikk folytatására, látogass el a www.edzesonline.hu  oldalra, ahol még több érdekességet találsz.
 
 

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Sopron – Alphapark
06/99 505-238
 
https://www.speed-fit.hu

 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.