Mindig ugyanaz az edzés

Az emberek gyakran esnek abba a csapdába, hogy mindig ugyanazt a gyakorlatot csinálják ráadásul ugyanúgy. Rövid távon ez eredményes lehet, azonban egy idő után a szervet hozzászokik, beáll rá és ezután már nem tudunk a szokott módon ugyanannyi kalóriát elégetni mint régebben. Annak érdekében, hogy fenntartsuk az eredményességet, mindig változtassunk valamelyik tényezőn, pl. a gyakorlat intenzitásán vagy időtartamán. Fontos, hogy kb. 3-4 hetente ne csak egy bizonyos faktort variáljunk meg, hanem valami teljesen más gyakorlatot végezzünk mint addig, pl. futópad helyett ellipszis tréner vagy evezőgép.

Figyelemelvonás

Ha TV-t nézel edzés közben, az azt jelenti, hogy nem dolgozol elég keményen. Ahelyett, hogy relaxálnál, próbáld ki az intervallum kardió edzést. 5 perc bemelegítés után 1 percig magas intenzitáson végezd a gyakorlatot, majd csökkentsd a terhelést két percig. Érdemes legalább 5 szériát csinálni, és minden edzés alkalmával növelni az intervallumok számát vagy idejét.

El a kezekkel

Ha a kezeddel valahogyan megtámasztod magad, vagy valamiben kapaszkodsz, akkor ezzel csökkented a lábaidra eső terhelést és ezáltal kevesebb kalóriát tudsz elégetni. A következtetés azt hiszem egyértelmű: Nem vagyok nő, de most én is azt mondom, hogy el a kezekkel!

A lejtő a barátod

Sík terepen kényelmesebb futni, emelkedőn viszont hatásosabb. A kondíciódnak megfelelően, állítsd be úgy a futópadot, hogy 6% és 10% között legyen az emelkedő mértéke.
 
Túltöltés

Ne vidd túlzásba a kalóriabevitelt. Ha az edzések során mindig sport vagy energia italokat iszol, bedobsz egy energia szeletet, majd otthon még az edzés utáni turmixodat is belafatyolod, akkor már túllőttél a célon. Korlátozd magadat körülbelül 300 kalóriára, nagyjából ennyi lehet elégetni egy átlagos 30 perces kardió edzéssel. Egyszerű matematika, ha több kalóriát viszel be, mint amennyit elégetsz, akkor nem fogsz fogyni…

Kitartást mindenkinek a kemény zsírégetéshez!

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.