Ezért ajánlott bizonyos fehérje típusokat, mint pl. a tiszta aminosavak vagy a tejsavófehérje, közvetlenül edzés után fogyasztani. Ekkor jut el leggyorsabban, leghatékonyabban a megdolgoztatott izmainkhoz a "mennyei manna". Ha edzés után szaunázunk 15-30 percet (tűrőképességünktől függően) akkor ezt a gyors tápanyag szállítási fázis időt kitoljuk. Ez alatt az idő alatt szervezetünk teljes mértékig képes a bevitt tápanyagokat beépíteni , méghozzá a legjobb helyre, az izmainkba!

Ezért fontos, hogy edzés előtt töltsük fel szénhidrát raktárainkat , hogy maradjon elég ideje szervezetünknek ebből energiát képeznie. Erre kiválóan alkalmasak a nagy szénhidrát tartalmú komplex készítmények, tömegnövelők. Ha a plusz energia megvan , képesek leszünk nagy erőbedobással edzeni, aztán jöhet a szauna és a hideg zuhany! ( A szauna utáni hideg zuhany segít igazán felpezsdíteni a vérkeringést.) Ekkor lép színre a fehérje! Ha szaunázol edzés után, úgy a bevitt tápanyagokból többet lesz képes szervezeted beépíteni, mert továbbra is magasan tartod a pulzusod. A szauna további pozitívuma, hogy a káros anyagok izzadás hatására, bőrön keresztül távoznak. Itt említeném meg a folyadék, vitamin és ásványi anyag újratöltésének fontosságát, mert a tárolt vitaminmennyiség egy része az izzadás során távozik a szervezetből .

Nem is gondolnánk milyen támogatást nyújt ez az ősi finn módszer az immunrendszerünk és antioxidáns rendszerünk védelmének érdekében. Próbáld ki és használatával tapasztald meg, a rajtad eluralkodó fittség érzés pozitív hatásait.

forrás: http://www.fittelet.hu/bodybuildershop/cikk-8.php

 
 
SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
https://www.speed-fit.hu
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.