A szolárium és a bronzárium közötti különbség a gépben eltöltött idő és a megszerzett bőrszín tartósságában mutatkozik meg. A szoláriumból kilépve nagy valószínűséggel nem lesz szembetűnő a változás, viszonylag lassan, 2-3 alkalom után épül ki a barna bőrszín. Ezzel ellentétben a bronzáriumnál már az első alkalommal észrevehető a változás, ám ebből kifolyólag nem olyan tartós barnaságot eredményez. Általában a bronzáriumok 3-4 perces időegységgel üzemelnek, míg a szoláriumok 5-6 perccel számolnak.

A szoláriumok bár mesterséges napfényt hoznak létre, sokkal erősebb sugarakat bocsátanak ki, mint maga a Nap. Ezért nagyon fontos a mértékletesség, ez nagyjából annyit tesz, hogy egyszerre ne túl sokáig feküdjünk a gépben (általában érvényes szabálynak tekinthető, hogy max 10 perc egy alkalommal bőven elegendő, de ez persze függ a napágy típusától is), és persze ne túl gyakran (ne többször, mint heti két alkalom).

A két alapszabály mellett érdemes betartani a következőket is:
1. Mindig távolítsuk el a sminket, a dezodor nyomot a bőrünkről!

2. Használat után érdemes hidratáló testápolóval bekenni bőrünket, így elkerülhető a bőr kiszáradása. Ugyanakkor, az önbarnító krémek használata nem javasolt szoláriumozás alatt, bármilyen jó minőségű is legyen!

3. Tartsuk szemünket végig csukva, vagy használjunk kifejezetten erre a célra kialakított védőszemüveget, ezzel kivédve az erős fény okozta látásromlást vagy szürkehályog kialakulását.

4. Ékszereinket vegyük le, mert átmelegedve, akár komolyabb égési sérüléseket is okozhatnak.

A fentiek betartásával, a szoláriumozás akár egészséges is lehet: segít a téli depresszió kivédésében, hozzájárul a szervezet vitamin termeléséhez (elsősorban a D-vitamin termelését fokozza). Nem ritka eset manapság, hogy kúraszerűen alkalmazzák az orvostudomány különböző területein is, elsősorban depressziós betegségeknél valamint bőrgyógyászati eseteknél, kiváltképp a pikkelysömör és az ekcéma tüneteit enyhíti.

Jótékony hatásai ellenére sem javasolt használata annak, aki különösen fehér, érzékeny bőrű, túl sok az anyajegye, kisbabát vár, esetleg olyan gyógyszert szed, amelynek hatására fényérzékenység léphet fel (ilyenkor a bőr nem egyenletesen barnul, tartós pigment foltok alakulhatnak ki), valamint ha túl sok, esetleg gyulladt pattanással rendelkezik, mert ilyenkor hegesedést okozhat.

Forrás :www.educafe.hu    

Készülj a nyára a SPEEDFIT-tel SOPRONBAN  ,10+2 alkalmas SZOLÀRIUMBÈRLET  csak ebben a hónapban ! Ne hagyd ki ezt a fantasztikus AKCIÒT!

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Sopron – Alphapark
06/99 505-238
 
https://www.speed-fit.hu

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.