Zsírégetés futással

Ha fogyni szeretnénk, márpedig a futás elsősorban ilyen célból jut eszünkbe, először is véssük jól az eszünkbe, hogy a legjobb sportot választottuk hozzá. Ahhoz, hogy fogyjunk, aerob sportot kell választanunk, mert csak ezesetben valósul meg a zsírégetés. Aerob mozgásnak nevezzük azt, amikor a légzés során az oxigén eljut az izomsejtekhez, segíti őket a mozgás kivitelezésében. Ez felgyorsult pulzusszámmal és szaporább légzéssel jár. Egy bizonyos pontig. Amikor már nehezen vesszük a levegőt, a belélegzett oxigént a szervezet már nem képes az energialeadásra felhasználni, máshonnan nyer energiát. Ez már anaerob mozgás, amikoris a lerakódott zsírokhoz nem nyúl a szervezetünk.

Mivel a zsírok a szervezetünk legfontosabb energiaraktárát képezik, ezt a szervezet csak akkor mozgósítja, amikor a többi tartaléka elfogyott. Ez kocogás szempontjából az első fél óra utén következik be, amikor a vércukorszint lecsökken, szervezetünk már nem a verbena lévő glükózt-szőlőcukrot-, és az izmokban és májban raktározott glikogént fogja mozgósítani hanem a zsírraktárhoz fordul. Vagyis kocogással abban az esetben fogyunk, ha az legalább 40 percet tart. Ez nem könnyű, fokozatosan szoktassuk hozzá szervezetünket.

Az anyagcserére és a szervezet méregtelenítésére tett jótékony hatása alapozza meg a kitartó munkával elérhető fogyást is, a test zsírszöveteinek csökkentésével. Egyes kutatók szerint a fizikailag aktív felnőttek több szénhidrátot és kevesebb zsírt fogyasztanak, mint a fizikailag inaktív, ülő életmódú társaik. Ha nekikezdünk kocogni, saját bőrünkön érezzük majd ezt, szervezetünk ugyanis nagyon pontosan jelzi majd mire van szüksége.
 

Szívügyem a futás

Mint minden rendszeres fizikai tevékenység, a futás jótékony hatással van a szív- és érrendszeri betegségek megelőzésére. Mivel csökkenti az erekben a zsírok lerakódását a legjobb fegyver a magas vérnyomás és az érelmeszesedés megelőzésében, de a már lerakódott zsírok májba való elszállítását is elősegíti. A rendszeres terhelés hatására megrősödik a szív, a nyugalmi és a terheléses pulzusszám fokozatosan csökken, ezzel egyidőben a szív működése gazdaságossá válik már a tréning első 4-8 hetében. Emellett maga a szív vérellátása is javul, a hajszálér hálózat kiszélesedik. Azok, akik nem sportolnak rendszeresen, az edzés megkezdése előtt mindenképpen konzultáljanak háziorvosukkal.

Forrás;www.meno.ro

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Sopron – Alphapark
06/99 505-238
 
https://www.speed-fit.hu

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.