A legjobb kardiós gyakorlatok

Most már tudjuk hogy mennyire fontos ez a fajta edzés, de melyek a legjobb gyakorlatok és mennyit kell őket csinálnod? Lehet, hogy tudod is a választ. Nincs legjobb. A legjobb számodra az a gyakorlat lesz amit a legszívesebben és a legnagyobb intenzitással tudsz végezni.

Azért mégis létezik három csoport mely alapján kategorizálhatod őket, hogy eldöntsd mi a legideálisabb számodra.

I. csoport – alacsonyabb intenzitású

Ide sorolhatnánk a a futást, biciklizést és az úszást. Az számodra ideális pulzustartományt nehezebb elérned velük, de ha most kezded az edzést és előtte nem nagyon sportoltál ezek a legideálisabbak számodra.

II. csoport – magasabb intenzitású

Futás és lépegetés/lépcsőzés tartozik ebbe a csoportba. Ezzel a két edzéssel körültekintőbbnek kell lenned mivel jobban igénybe veszi az izületeidet. A legjobb módszer ha kombinálod az I. csoporttal.

III. csoport

Az előző két csoporttal ellentétben ezek a gyakorlatok nem csak az alsó de a felső izomcsoportjaidat is igénybe veszik. Több gyakorlatot is sorolhatnánk ide, de a legtöbb fitnesz teremben sífutó gépet biztosan találni fogsz. Az egész tested dolgozik, hamarabb felszökik a pulzusáod és még több kalóriát égethetsz igy el.

Nem árt ha tudod

A legjobb módszer hogy változatossá tedd az edzésedet hogy variálod a gyakorlatokat. Így nem csak színesedik az edzés hanem az alakod is jobban formálódik. Ahhoz hogy megfelelő programot állíts össze néhány gyakorlat hatékonyságát szeretném megosztani veled:

Ennyit kalóriát égethetnél el ha 70 kg lenne a testsúlyod és fél órát edzenél:

Lépegetés: kb. 340 kalória
Kerékpár: kb. 340 kalória
Úszás: kb 270 kalória
Séta 6 km/h:  170  kalória
Futás 8 km/h: 270 kalória

Azt kérlek vedd figyelembe, hogy ezek a számok nagyban változhatnak súlyodtól és az intenzitástól függően.
Ahhoz, hogy a legjobb eredményt érd el ajánlott heti 3-4 napot minimum egy órán keresztül kardióznod közepes vagy erős intenzitással. Ne ijedj meg ha az elején hamar elfáradsz, minnél többet edzel annál tovább fogod bírni.

Ha kíváncsi vagy a cikk folytatására, látogass el a http://testformazo.com oldalra, ahol még több érdekességet találsz.
 


SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 
 
SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Győr – Dunacenter
06/96 528-448
 
https://www.speed-fit.hu
 
 
Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.