30 perc alatt elégetett kalória: 365 (futás), 120 (tempós gyaloglás).

Élvezni fogod az edzést, ha homokon futsz vagy gyalogolsz (nem a csúszós, száraz, hanem a vízparti keményebb állígún). Ha jót akarsz magadnak, mezítláb csinálod. Amikor a sarok a homokba süpped, a vádli izmai erősebben megnyúlnak, mint az úton vagy a futógépen, és jobban össze kell húzódniuk, hogy újra elemeljék a sarkukat. Az eredmény: 20 százalékkal több kalóriát fogsz elégetni.

Iramjáték

Ha javítani akarsz az időteljesítményeden, illetve a távolságon, próbáld ki az intenzív és lazább tempó váltogatásán alapuló "fartlek", vagyis iramjátékos edzésmódot. Bemelegítésnek kocogj néhány percet laza tempóban, majd válts kb 10 percet közepes iramra. Ezután sprintben fuss 6-szor a víztől a szárazabb homokra fel (és le), majd levezetésnek következzen 2 perces laza kocogás. Ezután ismét válts intenzívebb tempóra 5-10 percre, végül ismételd meg a sprinteket. Az utolsó 5 percben levezetés gyanánt kocogj lazán.

Erőteljes gyaloglás

Ereszd le a vállad, húzd be a hasad, kezedet tartsd kissé behajlítva, tenyeredből mintegy csészét formázva, a csípőd legyen laza. A lábad határozottan érkezzen a talajra: először a sarkadat tedd le, majd gördülj végig a talpadon. Ha mezítláb végzed a gyakorlatot, iktass be váltásokat (5 perc a víz szélén, 5 perc a vízben: az ellenállás legyőzése köztudottan több energiát fogyaszt).

Forrás:www.mithogyankell.hu

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Sopron – Alphapark
06/99 505-238
 
https://www.speed-fit.hu

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.