Kedves Péter!

K.Lívia vagyok. 42 éves, edzetlen…de lelkes új tagja a SPEEDFIT-nek!(Már 2 hete járok)

Heti 3 alkalommal edzek, de minden edzésen hányingerrel küszködök. Mit tegyek?

Tudna valamit tanácsolni?

Kedves Lívia!

Először is szeretettel üdvözlöm a termünkben, remélem szolgáltatásaink teljes mértékben elnyerték tetszését. Szíves figyelmébe ajánlom az ingyenes edzői tanácsadási időpontjainkat, ahol személyesen is beszélhetünk az Ön által alkalmazott edzésmódszerekről. A hányingert sok minden okozhatja. Nézzük a lehetséges legalapvetőbb tényezőket!

Hányingert okozhat, ha…

  1. rossz időben és nem megfelelő tápanyagot fogyaszt edzés előtt

  2. nem megfelelő a folyadékpótlás

  3. túlterhelést jelent az edzés

  4. nem tartja be a fokozatosság elveit

  5. nem megfelelő a terhelés és pihenés aránya

  6. helytelen fogyókúrák alkalmazása

Kicsit részletezve:

Edzés-, ill. verseny előtt közvetlenül már egyáltalán nem célszerű enni, mivel legyen szó bármilyen ételről, italról, idő kell, hogy kiürüljön a gyomorból. Sportolni pedig nem lehet teljes erőbedobással abban az esetben, ha a gyomorban emésztetlen képlet van.

Az edzés- ill. verseny előtti étkezésre vonatkozó javaslatok elsősorban az ételek emészthetőségét, felszívódási képességét veszik figyelembe. A tápanyagok közül a zsírok lebontásához kell legtöbb idő. Majd a fehérjék, végül a szénhidrátok következnek. Az olajos hal például képes akár 8 órán át a gyomorban tartózkodni, míg egy darab banánnak elég 15-30perc.

Mindebből következik, hogy a magas szénhidrát és alacsony zsírtartalmú ételeket célszerű választani edzés előtt és legalább egy órával a tréning kezdete előtt elfogyasztani

Edzés, ill. verseny alatt a folyamatos folyadékbevitel és az elvesztett energiapótlás a cél.

Edzés, ill. verseny után elsődleges a folyadékpótlás, majd ezután a lemerült szénhidrátraktárak újratöltése és a regeneráció biztosítása. Vagyis törekedni kell a tápanyag és vitamindús menü elfogyasztására. Ilyenkor nem csak a szénhidrátra, hanem az értékes fehérjére és némi zsírra is nagy szüksége van a szervezetnek.

Az étrend-kiegészítés nem egyszerű dolog, mert fajtáját és minőségét tekintve is nagyon sokféle szer található a piacon. Termünkben, ahogy gondolom már látta, táplálék kiegészítőket forgalmazó pult is található, ahol egy kiváló szakembertől kaphat tanácsot!

Üdvözlettel:

Nagy Péter-Személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.