Az ügyességi létra egy remek és sokoldalú képességfejlesztő sporteszköz, amelyet mindenkinek érdemes és ajánlott használni edzései során. Sokoldalúságát mutatja, hogy kortól, nemtől és testalkattól függetlenül bárki használhatja, aki fittségén szeretne javítani. A koordinációs létrát rendszeresen használják iskolákban, erőnléti edzéseken és a rehabilitációban egyaránt. Kiválóan alkalmas a gyorsaság és a koordináció fejlesztésére mind az alsó és felső végtagok tekintetében. A létra használható bemelegítésre és kardió edzésre egyaránt. Bemelegítésnél könnyű, átmozgató, futóiskolai gyakorlatokkal lehet felkészíteni az alsó végtagokat az edzés későbbi részére. Sétáló, kocogó, futó, szökdelő és ugró gyakorlatok illeszthetőek be az edzésekbe. Kardió edzés részeként pedig, sokszínű, változatos iramú gyakorlatokkal lehet növelni az állóképességet.

A létra használatának tanulási sorrendjét először a rövid, egyszerű lépéskombinációk alkotják, majd később következnek a dinamikusabb, komplikáltabb gyakorlatsorok. A lépéskombinációkat megtanulva következhetnek a szökdelő (közel nyújtott térddel és bokából végrehajtott) feladatok majd végül az ugró (súlypontsüllyesztéssel végrehajtott) gyakorlatok. Fontos, hogy minden síkban történjen az oktatás, hiszen a mindennapokban nemcsak előre történik mozgás, hanem hátra és oldalra is. A haladó gyakorlatokat pedig keresztlépéssel vagy tengely körüli elfordulással is összekapcsolhatunk.

Céltól függően különböző szempontokat veszünk figyelembe a gyakorlatok során. Térd stabilizálás esetén összekapcsolható mini gumiszalaggal a lábon a hatékonyság növelése érdekében. A gyorsaság fejlesztés esetén törekedni kell a minél gyorsabb végrehajtásra, míg ugróerő fejlesztése során pedig az felugrások, minél magasabb kivitelezése a cél.

Gyakorlattól függetlenül minden mozgás kivitelezésénél ügyelni kell a helyes tartásra. Ennek kritériuma, hogy a szem előre tekint (ne a lábakat nézzük), a hát egyenes, a karmozgás dinamikus (segíti a mozgást) és a térdek nem dőlnek be vagy ki a gyakorlatok alatt. A koordinációs feladatoknál nem szabad elfelejteni, hogy csak akkor időszerű a magasabb szintre lépés (nehezebb feladatok vagy sebesség fokozása), ha a gyakorlatok kivitelezése precíz és hibátlan. Amennyiben a gyenge végrehajtásnál növeljük a sebességet, azzal egy hibás mozdulatsor fog rögzülni.

Az eszköz nagyszerűsége abban rejlik, hogy kis helyigénye miatt bárhol használható, a létra fokai könnyen állíthatóak (figyelembe véve ezzel az alkati sajátosságokat illetve az elérendő célt) és végül, de nem utolsó sorban a bolti ára is barátságos. Az eszköz használatához először érdemes edzői segítséget igénybe venni, hogy a helyes technika rögzüljön. Ehhez a SPEEDFIT edzői gárdája tud segítséget nyújtani.

Amennyiben a koordinációs létra felkeltette érdeklődésedet, keress bátran minket, hogy bemutathassuk ezt a kiváló eszközt.

Létrára fel!

Írta:

Nagy Melinda- Személyi edző

SPEEDFIT
Fitnesz mindenkinek

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.