Ezek a kerékpárok kiválóan alkalmasak egyszerű kardióedzésre és kemény állóképességi edzésekre is. Az első fontos dolog a használatuk előtt, a helyes beállítás. A spinningeknek állítható az ülésmagasságuk, a kormány magasságuk és az ülés és kormány közti távolságuk. Mielőtt felülnénk a biciklire az ülést olyan magasra állítsuk, hogy a csípőcsontunk alatt 1-2 centivel helyezkedjen el, az alkarunk férjen el az ülés és a kormány közti távolságon, úgy, hogy a könyökünk az ülést, az ujjaink pedig a kormányt érintsék. A kormánymagasság az ülésmagassággal egyezzem meg. Amennyiben derékfájósak vagyunk, a kormányt emeljük magasabbra. Tekerésnél figyeljünk a térdeinkre, a térdízületet ne feszítsük túl. Különlegesség ezeken a gépeken az úgynevezett ellenállás gomb, mely erős lenyomáskor vészfékként is funkcionál. A gépet mindenkinek ajánlom, hiszen könnyű a használata.

A helytelen technika azonban sérülésekhez vezethet, ezért konzultáljatok spinning szakedzővel. Illetve, ha meg akarjátok tanulni helyesen használni a gépeket, tudom ajánlani kollégám Turiczki Noémi SpinRacing oktató hamarosan induló csoportos óráját. Forduljatok hozzá bizalommal!

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.