Edzéseink alapvető célja, hogy testünket felkészítsük a mindennapi élet és a sportolás adta kihívásokra. Ehhez edzéseinket minél sokoldalúbbra kell megtervezni.

Seth Ronland (a PROCEDOS PLATFORM9 svéd megalkotójának) szemlélete, hogy az életben nincs két egyforma mozdulat, ezért edzéseinket nem elég csak 3 síkban tervezni, hiszen mozdultainknak különböző szöge és távolsága lehet. Ennek megfelelően például egy kitörés 360 különböző szögben és számtalan hosszúságban történhet.

A Procedos Platform9 egy szőnyeg számokkal (1-től 9-ig) és különféle jelzésekkel, melyek elhelyezkedése különböző hosszúságot, szélességet és szöget ad a funkcionális mozgások variációinak. A szőnyeg egyszerűen használható földre kiterítve vagy éppen falra felakasztva.  A szőnyeg segítségével végzett változatos, funkcionális és háromdimenziós mozgásforma felhasználható: a prevenció (megelőzés) és a rehabilitáció területén, valamint az erőnlét fejlesztésében. Sajnos napjaink fő problémája az ülő, inaktív életmód, a stresszes életvitel és az egyoldalú terhelés. Hosszútávon ezek befolyásolják és megváltoztatják testtartásunkat, melynek következménye az előreesett vállak, valamint a gerinc normál görbületeinek megváltozása, esetleg porckorongsérv kialakulása, csípőízületi problémák, fejfájás vagy légzés diszfunkciók.

A Procedos Platform9 segíti a testünk 360°-ban történő mozgását, támpontot ad, hogy egyes testrészeinket milyen irányba és távolságba vezessük. Az eszköz lehetőséget nyújt a hétköznapi gyakorlatok variálására, mint guggolás, kitörés, ugrás, nyújtózás, emelés, tolás, húzás. Ezeknél a gyakorlatoknál továbbá változtathatjuk: az irányt, a mozgást vezető testrészt, a testhelyzetet, a távolságot, a magasságot, a terhelést stb.  A gyakorlatokat bármilyen más sporteszközzel kombinálva is használhatjuk könnyítés, illetve nehezítés céljából.

A szőnyeg rendszeres használata megerősíti, javítja és bővíti a mozgás-repertoárt, valamint segít ellenállóbbá tenni a szalagokat, az izmokat és az ízületeket a mozgás minden irányában. Felkészíti a testet a mindennapi tevékenységekből adódó fizikai terhelésre. Számos sérülést megelőzhetünk így, mivel izmaink képesek lesznek váratlan helyzetekre gyorsan reagálni, és az ízületeink is nagyobb védelemben részesülnek ezáltal.

Életkortól és fittségi szinttől függetlenül ugyanúgy ajánlott fiataloknak vagy időseknek, kezdőknek vagy élsportolóknak. A P9 szőnyeg könnyen összehajtható és tárolható, sőt szinte bárhol használható (pl: utazások), mivel nem foglal nagy helyet.

Amennyiben felkeltette érdeklődésedet az eszköz, akkor keress bátran a SPEEDFIT-ben.

Gyere és próbáld ki magad a számok világában!

Írta:

Skrihár-Nagy Melinda

személyi edző

Forrás: http://procedos.com/

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.