Így csináld az egylábas felhúzást!

Ezen kívül dolgozik még a combközelítő, széles hátizom, csuklyásizom, hasizom, alkar stb. szóval tulajdonképpen az egész testünk. Ezért is ennyire hatékony ez a gyakorlat.

Ha súlyzós edzés mellett olyan sportot is űzöl ahol fontos a megfelelő egyensúlyi helyzet, sok a testsúly áthelyezéses mozdulat ( labdajátékok, küzdősportok…) akkor ez kifejezetten neked való gyakorlat!

Kiinduló helyzet: Kis terpeszben állunk, a lábfej előre néz. Mindkét kézbe fogunk egy-egy kézi súlyt, és egyenes háttal előre hajolunk úgy, hogy az egyik lábat felemeljük a talajról. Lassan engedjük le a súlyzót a bokához közelítve olyan mélyre, hogy a combhajlító teljesen megnyúljon. A törzsünk párhuzamosan közeledik a földhöz, hátunkat egyenesen tartjuk: lényegében egy mérleget formálunk. Ezt követően a farizom megfeszítésével a csípőt előre tolva emelkedünk fel a kiinduló pozícióba.

Kezdetben, amíg elsajátítjuk a megfelelő technikát válasszunk kisebb súlyokat. Amikor már szépen megy, fokozatosan emelhetjük a terhelést.

Mi az, amire mindenképp figyelj:

  • A lábad próbáld egyenesen emelni, ha lehet vízszintesig. A lábujjaid nézzenek lefelé a sarok felfelé, így a csípőd nem fog kifordulni.
  • A talajon maradó lábad enyhén hajlított marad.
  • A hát végig maradjon egyenes, domborítani tilos, árthatsz vele a gerincednek.
  • Tekinteteddel fókuszálj egy pontra a gyakorlat végrehajtása közben így könnyebb megtartani az egyensúlyod.
  • A mozdulat legyen lassú és folyamatos, ne kapkodj!

Végezzünk 8-10 ismétlést mindkét lábra 3 körben a gyakorlatból, így változatosabbá tudjuk tenni lábedzéseinket.

Ha kérdésed van a gyakorlat végrehajtásával kapcsolatban, keress nyugodtan.

 

Horváthné Anita

sportedző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.