Motiváció Reggelre

Tapasztaltad már, hogyha korán reggel végzel fizikai aktivitást, akkor egész nap sokkal éberebb és produktívabb vagy? Ez nem a véletlen műve – a reggeli edzésnek számos pozitív hatása van a testedre és a tudatodra egyaránt. Elsősorban, beindítja az anyagcserédet és egész nap több energiát fogsz elégetni, mint egyébként. Másodsorban, ha reggel letudod az edzést, később a nap folyamán már nem kell aggódnod, hogy esetleg valami váratlan dolog következtében nem lesz időd mozogni.

Egy tanulmány szerint az első étkezés előtti edzésmunka ellensúlyozni tudja a túlevés tüneteit. A kutatás során három csoportra osztottak aktív fiatal férfiakat és összehasonlították az eredményeiket. Az első csoport futott vagy kerékpározott reggeli előtt, a második csoport nem sportolt reggeli előtt, a harmadik csoport pedig reggeli után tudta le az edzést. Egyedül az a csoport, aki a reggeli előtt edzett, tartotta meg aktuális testsúlyát és nem hízott és nem is mutatta jelét inzulin rezisztenciának.

Félre téve a tudományt, ha könnyebb számodra beszélni a reggeli edzésről, mint végrehajtani, akkor próbáld ki következő tippjeimet.

Költöztesd el az ébresztődet

Tedd az órádat, telefonodat vagy bármit, amire ébredsz egy, az ágyadtól távolabb eső helyre, hogy mikor megszólal, ki kelljen szállnod az ágyból, hogy lenyomd. Így sokkal egyszerűbb lesz felkelned, kinyújtóztatni magadat, bele ugrani az edző ruhádba, és elindulni futni, vagy a konditerem felé. Ha van edzéshez külön lejátszási listád kellj a kedvenc számodra, hogy azonnal felvedd a ritmust.

Beszélj meg egy időpontot

Találj magadnak egy edzés partnert és beszéljétek meg, hogy a terem előtt találkoztok reggel 6-kor. Sokkal nehezebb vissza aludni, ha tudod, hogy valaki várni fog rád.

Légy szociális

Általában, ugyan azon időpontokban ugyan azok az arcok bukkannak fel a teremben. Pár reggeli alkalom után biztos, hogy ismerősök lesztek egymásnak, ami elegendő inspirációt nyújthat, hiszen tudod, a szokásos társak ott lesznek, és ha nem mész azon fognak tűnődni vajon hol lehetsz.

Tervezz

Minden vasárnap este, ülj le, és írd be a naptáradba melyik napokon fogsz edzeni, mintha a megbeszéléseid időpontjait írnád le. Sokkal nagyobb az esélye, hogy elvégzed a kitűzött edzéseket, ha a naptáradban, az összes fontos tennivalóval együtt beírod őket. Mikor nem írod be, vagy nem edzed le az adott edzésnapot, akkor a kifogásaidat jegyezd fel, amit később át tudsz gondolni és föléjük kerekedni.

Jutalmazd meg magad

Mikor sikerül elvégezned a heti edzéseket, vagyis megvalósítani a céljaidat, jutalmazd meg magad a hétvégén. Bármi lehet, ami neked tetszik, rád van bízva. Egy dolgot próbálj kerülni a nassolást és a túlevést. Találj valamit, ami egész héten motiválóan hat rád és az edzéseidre és a hétvégén szakíts rá időt.

Elsőre talán nagyon is nehézkes lesz az ébresztőt nem kinyomni és visszaaludni, azonban pár hét után pusztán a megszokás vinni fog előre. Miért? Mert aki rendszeresen edz, az jobban is alszik, és aki jobban alszik az könnyebben is ébred. A lényeg a türelem és a szokás kialakítása. Hajrá!!!

 

SPEEDFIT – Fitnesz Mindenkinek!

Gallai Dávid

 

Forrás: everydayhealth.com

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.