A következő riportban megismerhetitek egyik legkedvesebb vendégemet Ágit, akivel több, mint két éve kezdtük meg a közös munkát. Rögös volt ez a két év…kisebb sérülésekkel, vírus miatti bezárással, online edzésekkel fűszerezve. Ám Ági lendülete töretlen a tudatos életmód és a minőségi mozgás felé. Ebben a beszélgetésben elmondja Nektek, miért pont a Stúdióra esett választása. Illetve mi az, ami miatt ilyen hosszú ideje tudunk és szeretünk együtt dolgozni?

Mióta edzel a Speedfit Fitnesz Stúdióban? És miért pont erre az edzőteremre esett a választásod?

  1. januárjában kezdtem el az edzést a Stúdióban. Korábban próbáltam otthon tornázni, de ott mindig találtam „kifogásnak alkalmas” egyéb tennivalót, és emellett éreztem, hogy nem tudom, milyen gyakorlatokat kellene végeznem a problémáimra. Az elhatározást, hogy edzőterembe menjek, ezek alapozták meg.

A Speedfit pedig számomra nagyon ideális helyen van, mert útba esik hazafele menet, jól lehet parkolni, valamint a vásárlásaimat is a Dunacenterben szoktam végezni.

Miért döntöttél úgy, hogy személyi edző segítségét kérd?

Ülőmunkát végzek, sokszor napi 10 órát ülök a számítógépnél. Ennek negatív testi hatásait évek óta tapasztalom, melyet először masszőrrel próbáltam orvosolni. Rá kellett azonban jönnöm, hogy a kívülről jött segítség csak ideig-óráig hat, így muszáj valami belső orvoslást végeznem. Vagyis megfelelő testtartást, megfelelő mozgást kell találnom.

3 éve kolléganőm nagyon sokat mesélt arról, hogy milyen edzésekbe kezdett bele, és hogy azok milyen pozitívan hatnak rá. Szerencsére elég sokszor hallottam az örömét, így bennem is nőtt az elhatározás, hogy belevágjak.

Azt tudtam, hogy a sok mozgásszegény évet követően nem ugorhatok mélyvízbe, és nem mehetek a saját fejem után sem. Eleinte otthon próbálkoztam interneten talált gyakorlatsorokkal, de be kellett látnom, hogy nem érem el azt az eredményt, amit szerettem volna.

„Irányítottan, szakavatott segítséggel” – ez lett a mottóm.

Így 2020. januárjában hazafele menet betértem, és a recepción elmondtam az igényemet: ülőmunkát ellensúlyozó, idős éveimre is egészséges izomzatot, izületeket adó mozgást és hozzá edzőt keresek. Még meggondolni sem volt időm, mert másnap már hívtál is, hogy megbeszéljük az első találkozót. J

Egy egytől tízig terjedő skálán mennyiben befolyásol a személyi edződ személyisége és szaktudása abban, hogy a Speedfit Fitnesz Stúdió tagja vagy és miért?

Egyértelműen 10!

Nem tudom, hogy más edzővel is tudna-e ilyen jó lenni a kapcsolatunk, de be kell valljam, többször is előfordult, hogy ha a Te nem vagy, akkor otthon maradtam volna inkább, annyi minden várt rám.

Közvetlen személyiséged, és hozzáállásod az 50 éves, ülésben meggyötört izmok és izületek jelzéseihez, mindig biztonságérzetet ad. Minden edzés elején felsorolom, hogy most éppen mi fáj, hol húz, és Te minden alkalommal – szaktudásod legjavát mozgósítva – ahhoz igazítod az aznapi edzéstervet. Ebből is látszik, hogy komolyan ráhangolódsz a vendégeidre, mint egy jó tanár.

Emellé a Speedfit Fitnesz Stúdió jó felszereltsége pedig hab a tortán!

Milyen hatást gyakorolnak az edzések és a velük járó tanácsadások a közérzetedre a mindennapok során? Illetve kérlek, oszd meg pár sorban az olvasókkal az eddigi utadat. Mi az, amit már elértünk, és merre tartunk?

2020 előtt nem tudtam végigkapálni a kertet egyhuzamban. Nem tudtam egylábon állva megtörölni a lábam. Az első szemmel látható eredményt már 2020 nyarán éppen ezekben tapasztaltam.

Később újabb élmény volt, amikor azt éreztem, hogy tartom a hátam. Ülve nem görnyedek, állva eltűntek a (lapocka) szárnyaim.

A térdem gyerekkorom óta kattogott. Már az első edzéseken is rádolgoztunk erre a területre, és azóta nem kattog! Az 50 éves porckopás jelei és fájdalmai még jelentkeznek időnként, de a rendszeres és célzott gyakorlatok eredményeképpen már az is sokkal enyhébb.

Élmény volt az első olyan plank-tartás is, amikor a vállam, hátam erejét megéreztem.

És még nincs vége. Kb. 1 év után kezdtünk el (az online-korszakban) 2 kg-os, majd 3 kg-os súlyzóval edzeni, azóta már többször is volt, hogy 10 kg-t vagy annál nagyobbat nyomtál a kezembe és én már bírtam a terhelést.

Nagyon jó tanácsokat adsz az étkezéssel, alvással, életvitellel kapcsolatban is. Rányitottad a szememet több hibás szokásomra, amiken azóta kisebb-nagyobb sikerrel változtattam.

Hogy merre tartunk? Egy olyan időskor felé, ahol nem kell amiatt korlátozzam az életemet, hogy nem tudok mozogni. Aktív nagymama szeretnék lenni, élvezni a kertészkedést, utazást, kirándulást, mozgást.

Egyszer arról beszélgettünk, hogy szükség lenne egy célzottan idősekkel foglalkozó edzőteremre. Elábrándoztunk azon, hogy nyitunk egyet, ahol Te leszel az edző, mert nagyon értesz a megfáradt testek megfiatalításához, én pedig a terem reklámarca. Hát ez lebeg a szemem előtt „célként”.

Ha egy mondatban össze kellene foglalnod az edzéseket, mit írnál róluk?

Minden alkalom rám szabott, kellemesen – de nem kicsit – terhelőek, fejlesztőek, emellett még sokat eszmecserélünk is, így a testi fejlődést kiegészíti a lelki felüdülés is.

Ha egy ismerősödnek kellene ajánlanod a Speedfit Fitnesz Stúdiót illetve az én segítségemet, mi az a három pozitívum, amit kiemelnél?

A Speedfit Fitnesz Stúdió ajánlásánál kiemelném, hogy jól felszerelt, jól megközelíthető helyen van, és a személyzet minden tagja nagyon kedves, segítőkész. A bérletek ára megfizethető, többféle kedvezményre is lehetőség van.

Téged a szaktudásod, elhivatottságod miatt ajánllak. Szeretem, hogy szívügyednek tartod az idősödő, itt-ott fájó testű korosztály segítését is, egy stabil testi alapokkal megélt öregkor felé.

Mindenkinek csak kívánni tudom, hogy megszülessen benne az az elhatározás, ami engem is Feléd és a Speedfit Fitnesz Stúdió felé terelt már több mint 2 éve!

Farkas Martin

személyi edző

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.