{"id":7811,"date":"2012-10-19T08:33:45","date_gmt":"2012-10-19T08:33:45","guid":{"rendered":"http:\/\/www.speed-fit.hu\/csirke-csirke-csirke\/"},"modified":"2012-10-19T08:33:45","modified_gmt":"2012-10-19T08:33:45","slug":"csirke-csirke-csirke","status":"publish","type":"post","link":"https:\/\/www.speed-fit.hu\/csirke-csirke-csirke\/","title":{"rendered":"Csirke ,Csirke ,Csirke!!!"},"content":{"rendered":"
A csirkét feldaraboljuk, megsózzuk és 20 percig állni hagyjuk. A póréhagymát vékony karikára, a szalonnát kis kockára vágjuk, a tejszínt sózzuk, a szerecsendióval f\u0171szerezzük, hozzáadjuk a tojásokat, a pórét meg a szalonnát. Egy t\u0171zálló tálat margarinnal kikenünk, a csirkedarabokat belerakjuk és a tejszínes keveréket ráöntjük. Tetejét reszelt sajttal megszórjuk, és el\u0151melegített süt\u0151ben el\u0151bb lefedve, majd fedés nélkül süjük amíg megpirul.<\/span><\/p>\n <\/span><\/p>\n Paradicsomos-sajtos csirke<\/span><\/span><\/strong><\/span><\/p>\n Hozzávalók: 4 szelet csirkemell, 4 vékony szelet bacon, 2 paradicsom, 15 dkg sajt, só, bors, kakukkf\u0171, olaj<\/p>\n Elkészítés: A csirkemelleket f\u0171szerezés után tepsibe tesszük, kevés olajat és vizet öntünk alá, majd alufóliával letakarva süt\u0151ben megpároljuk. Amíg a hús sül, serpeny\u0151ben lepirítjuk kicsit a bacon szeleteket, utána pedig a vastagra felszelt paradicsomkarikákat megsütjük a szalonna zsírjában. Amikor a hús elkészült, kivesszük a süt\u0151b\u0151l, ráteszünk minden szeletre egy bacont és 2 karika paradicsomot. Tetejére reszelt sajtot szórunk, és visszadugjuk a forró süt\u0151be 10 percre.<\/span><\/p>\n<\/div>\n <\/p>\n Csöves csirke<\/span> <\/strong><\/span><\/p>\n Hozzávalók: 1 csirke, 4 dkg margarin vagy vaj, 1 szál póréhagyma, 10-15 dkg császárszalonna felkockázva, 15-20 dkg reszelt sajt, 2 dl tejszín, 2 tojás, só, szerecsendió<\/p>\n Elkészítés: A feldarabolt csirkét kivajazott jénaiba rakom. A tojást és a tejszínt kikeverem, hozzáadom a szalonnakockákat, a felkarikázott póréhagymát, sót, szerecsendiót. A szósszal leöntöm a csirkét, majd süt\u0151ben sütöm. Amikor félig kész (20-25 perc), megszórom a reszelt sajttal, és további 20-25 percig sütöm. <\/span><\/p>\n<\/div>\n <\/p>\n Túróval töltött csirke<\/span><\/strong><\/span><\/p>\n Hozzávalók: csirkemell, túró, sajt, póréhagyma, fokhagymás f\u0171szerkeverék (minden ízlés szerinti mennyiségben)<\/p>\n Elkészítés: El\u0151ször készítsd el a tölteléket. A túrót keverd össze a reszelt sajttal és az apróra vágott póréhagymával, és ízesítsd f\u0171szerekkel. Egy tepsinek az alját picit kend meg olajjal, hogy a hús ne ragadjon le. Tegyél le egy réteg vékony szeletekre vágott húst, terítsd el rajta a tölteléket, majd takard be hússal az egészet, sózd meg egy kicsit, szórd meg f\u0171szerkeverékkel. A tetejét érdemes egy kicsi olajjal megkenni, mert így nem ég oda és szép pirosra sül. El\u0151melegített süt\u0151ben süsd szép pirosra. <\/span><\/p>\n<\/div>\n Csirketorta <\/span><\/span><\/strong><\/span><\/p>\n Hozzávalók: 80 dkg filézett csirkemell, 20 dkg reszelt trappista sajt, 2 tojás, 10 szelet bacon, 20 dkg vékonyra szeletelt füstölt, f\u0151tt tarja, só, bors, esetleg csirke f\u0171szerkeverék<\/p>\n Elkészítés: El\u0151melegítem a süt\u0151t 200 fokra. A jénai tál alját kibélelem baconnel, erre kerül a szeletelt tartja fele, amit reszelt sajttal megszórok. Majd 3 szelet kiklopfolt mellfilét beleforgatok a felvert, f\u0171szerezett tojásba. Ez kerül a sajtra. Ismét sajt, azután a maradék tarja. Megint sajt, mellfilé, a végén a megmaradt baconnel beboríttom. Lefedve 45 percig sütöm, majd még kb. 20 percig pirítom. <\/p>\n Megjegyzés: <\/span><\/p>\n Kemencés csirke gombával<\/span><\/strong><\/span><\/p>\n Hozzávalók: 4 nagy csirkecomb, 25 dkg gomba, 2-4 paprika, 1 fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, petrezselyem, 4-5 gerezd fokhagyma, margarin, só, bors<\/p>\n El\u0151készítés: Egy jénai tálat kivajazunk, majd félretesszük. Karikákra szeleteljük a vöröshagymát, a paprikát. A fokhagymát összetörjük, majd a tejföl háromnegyedéhez hozzákeverjük egy kis só és bors kíséretében. Maradjon egy kis sima tejföl is, szükség lesz a végén rá.<\/p>\n Elkészítés: A combokat megf\u0171szerezzük, majd a tál aljába helyezzük, amire rátesszük a hagyma felét, majd a gomba felét. A gombát megsózzuk, borsozzuk, és a tetejére tesszük a fokhagymás tejföl felét, a tejföl tetejére pedig rászórjuk a karikákra vágott paprika felét. Innent\u0151l kezd\u0151dik a következ\u0151 réteg: hús, hagyma, gomba, só és bors, fokhagymás tejföl, paprika. Az utolsó réteg után a paprikára szórjuk a petrezselymet, és befedjük egy kis tejföllel. A süt\u0151be tesszük lefedve kb. 25 percre, majd amikor már úgy látjuk, hogy a leve már forr, levesszük a fed\u0151t róla, és addig sütjük még, amíg a tejföl és a petrezselyem megpirul.<\/span><\/p>\n
Gyorsan összeállítható, nagyon laktató. Nem kell megijedni, egy kis levet enged, ami a köretre kifejezetten jó. <\/span><\/p>\n