Miért szükséges az L-Karnitin fogyasztása a testsúly csökkentésekor?

Amikor a testsúly csökkentését csak a táplálékbevitel korlátozásával kívánják elérni, ez önmagában nem hoz megfelelő eredményt: ugyanis a fellépő súlyveszteség 25-30 %-a a szervezet folyadékveszteségéből ered. A zsírszövet mennyisége sajnos csak kisebb mértékben csökken. Erőteljes diéta során az izomszövet leépülése is bekövetkezhet, mely káros az egészségre és számos problémát vet fel. Összegezve megállapítható, hogy az egészséges testsúlycsökkenéshez elsősorban a zsírszövet mennyiségét kell csökkenteni.
Tudományos vizsgálatok bizonyították, hogy diéta alkalmával a táplálék kiegészítése L-Karnitinnel segít az egészséges testsúly és a kedvező izom/zsír arány kialakításában.

27 és 64 év közötti önkénteseken bebizonyították, hogy (napi 1200 kcal-s diéta és mérsékelt tornagyakorlatok végzése mellett) az L-Karnitint fogyasztó személyek testsúlyának csökkenése 25%-al nagyobb volt, mint azoké, akik ugyanazon körülmények között nem kaptak L-Karnitint.

Hogyan hat az L-Karnitine?

A testsúly csökkentése során a szövetekben tárolt zsírtól szeretnénk megszabadulni, azáltal, hogy átalakítjuk energiává. A zsírraktárakból felszabadult hosszúszénláncú zsírsavak a vérárammal jutnak el az energiát termelő sejtekhez. Az összes sejt – az idegsejteket és a vörösvértesteket leszámítva – állít elő energiát a zsírsavakból. A sima- és vázizmoknak különösen magas az igénye a zsírsavakból nyert energia iránt. Az energiatermelés a sejt mitochondriumnak nevezett belső szervecskéjében történik, ahová a hosszúszénláncú zsírsavak csak az L-Karnitin segítségével tudnak eljutni. Karnitin-hiány esetén csökken a szervezet energiatermelése, mely szélsőséges esetekben súlyos betegséghez is vezethet.

A testsúlycsökkentés során a táplálék L-Karnitinnel történő kiegészítése mellett feltétlenül szükséges a bevitt energia redukálása és a testgyakorlatok végzése is. A tornázás ilyenkor azért különösen fontos, mert a vázizomzat kiemelkedően nagy mennyiségű energiát használ fel fizikai erőkifejtés alkalmával. A zsírok elégetéséből származó energia az izmok energiaellátásában különösen fontos szerepet játszik.

Klinikai vizsgálatok igazolják, hogy az L-Karnitin adagolása sportolás során késlelteti a kimerültség fellépését, optimalizálja a teljesítőképességet vagy gyorsítja a szervezet regenerálódását. Az L-Karnitin ezen és további hatásai nemcsak a versenysportolókra érvényesek, hanem azokra is, akik a sportot kedvtelésből űzik.

L-Karnitine fogyasztása

Az L-Karnitin fogyasztása sportolás megkezdése előtt egy – másfél órával javasolt.

forras:http://www.fitneszszakuzlet.hu/multipower/zsiregetok

 

SPEEDFIT-Fitnesz Mindenkinek!
 

SPEEDFIT
Fitnesz és Szolárium Stúdió
Sopron – Alphapark
06/99 505-238

 

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.