Barion Pixel

Inkospor Active L-carnitine 2000mg

590Ft

Az L-Karnitin egy a vitaminokhoz hasonló anyag, melynek kulcsszerepe van a szervezet zsíranyagcseréjében. Vízben oldódó, így a felesleg kiürül szervezetünkből, túladagolásától tartanunk nem kell. Főleg hús- és tejtermékekben fordul elő, növényi eredetű táplálékok csupán kis mennyiségben, vagy egyáltalán nem tartalmazzák ezt az anyagot, ezért vegetáriánus táplálkozás esetén hiányállapot is kialakulhat.

Leírás

A napi szükséglet

Fizikai aktivitástól függően 250 mg-2000 mg, melynek körülbelül csupán 10 %-át képes a szervezet előállítani. A hiányállapot specifikus tüneteit sokszor nem ismerjük fel. Ezek a korlátozott teljesítőképesség, gyors fáradékonyság, kimerültség, növekvő hajlam a fertőzésekre csökkentett zsíranyagcsere, zsírlerakodás a szövetekben!

Edzés előtt kb. fél órával, éhgyomorra alkalmazva az L-karnitin segít a zsírégetésben, javítja az állóképességet és késlelteti a fáradtságérzet kialakulását. Mindez úgy történik, hogy az L-karnitin segít a zsírokat a mitokondriumba, azaz a sejtek energiaközpontjába szállítani. Mivel így a zsírokból több energiához jut a szervezeted, később jelentkezik a fáradtságérzet sportolás során. Emellett javítja az izmok oxigénellátását és segít megakadályozni a tejsav felhalmozódását.

A karnitin egyik kevésbé ismert, mégis nagyon jó tulajdonsága, hogy segít a regenerálódásban, hiszen mérsékelni tudja az izmok mikrosérüléseit és hatékony az izomláz csökkentésében. Mindemellett antikatabolikus hatású, tehát védi az izomfehérjéket a leépüléstől és a glikogénraktárakat is megóvja. Ilyenkor érdemes például üdítőital formájában fogyasztanod, amit kiegészíthetsz vitaminokkal.

  • Karcsúsító
  • Gyorsítja a zsírégetést
  • Javítja az izmok vérkeringését
  • Kevésbé savasodnak be az izmok
  • Gyorsabb regeneráció
  • Elősegíti a zsírégetést edzés közben
  • Védi az izmokat
  • Erősíti az immunrendszert

Egy nagyszerű táplálék kiegészítő, mely segítséget jelent / jelenthet számunkra, de ne felejtsd:
a karnitin passzív zsírégető, csak akkor működik, ha sportolsz!

Szeretettel várunk recepciónkon, ahol beszerezheted 2000 mg-os L-karnitin ampullánkat!

Cím

Go to Top