Kezdd el már most megtervezni, hogyan szeretnél kinézni a jövőben.

1. Gyaloglás

Bár könnyednek tűnik, a gyaloglás a legjobb módja a zsírvesztésnek. Mivel sokan nem csinálják rendszeresen, ezért szerepel ezen a listán.

A több gyaloglás lehetővé teszi, hogy a lehető legkönnyebben égess kalóriát. Bármikor végezheted, nem megterhelő a tested számára, vagyis minden egyes nap is végezheted, és növeli a kalóriafelhasználásodat. Törekedj a napi 10 000 lépésre.

2. Kognitív korlátozás

Vagy korlátozd a kalóriáidat egy bizonyos mértékig, vagy kövesd az általad elfogyasztott ételek összességét. Ha tudatában vagy annak, hogy milyen ételeket juttatsz a szervezetedbe, a jövőben jobb döntéseket tudsz majd hozni.

Jó ötlet a szakaszos böjtölés alkalmazása a zsírégetés érdekében.

3. Heti egy “visszatöltő” étkezés

A kutatások azt mutatják, hogy azok az egyének, akik korlátozzák magukat az étkezésben, nagyobb valószínűséggel szenvednek falási rohamokban és egészségtelen viszonyban az ételekkel.

Heti egy étkezés kívül eshet a diétás terveden, ami megtöri a szigorúbb étkezési szokások monotóniáját.

4. Elszámoltathatóság

Valószínűleg jobban teljesítesz, ha olyan társaságban vagy, ahol más emberek vannak, akiket ugyanaz a cél vezérel. Ha több emberrel együtt próbálsz fogyni, vagy ha mások kihívást jelentenek számodra, hogy karcsúsodj, akkor extra motivációd lesz a fogyásra.

Az, hogy a saját motivációd mellett más tényezők is vannak, az egyik legnagyobb alulértékelt szokás a soványság eléréséhez. Csatlakozz tehát egy csapatsporthoz’, menj el fitnesz táborokba vagy vegyél részt fitnesz kihívásokban.

5. Aludj

Ha kevesebbet alszol, nagyobb valószínűséggel eszel olyan ételeket, amelyek nem kedveznek a fitneszcéljaidnak, a tested lebontja az izomszövetet, mint energiaforrást.

Próbálj meg mindent megtenni, hogy 7-8 órát aludj. Ez lehet az 1. a listán. mielőtt elkezdenél gyalogolni, mielőtt elkezdenél diétázni, hozd rendbe az alvásodat.

6. Rost

Azok az emberek, akik több rostban gazdag ételt fogyasztanak, valószínűleg betartják a teljes étkezési ütemtervet. Mivel az ilyen típusú ételek erősen telítenek, nem valószínű, hogy a kalória célok felett fogsz enni.

7. Önellenőrzés

Rendszeresen ellenőrizd a súlyodat. Nem az lesz a fontos, hogy egyik napról a másikra változik-e a súlyod, hanem hosszabb időszakokat összehasonlítva, hogy lásd, valóban közelebb kerülsz-e a fogyáshoz.

Félrevezető lehet, ha egyik napról a másikra felszedsz egy kilót, mert azt gondolod, hogy esetleg változtatnod kell a terveiden, de ha az adott hét folyamán valóban fogytál, akkor jó úton jársz.

8. Fehérje

A fehérje fogyasztása és előtérbe helyezése óriási segítséget nyújt ahhoz, hogy 2023-ban karcsúbb legyél. Több fehérje a szervezetedben növeli az ételek termikus hatását, ami azt jelenti, hogy növeli az adott étel megemésztéséhez szükséges kalóriamennyiséget. Minél több fehérjét eszel, annál több kalóriát éget el a tested, és annál karcsúbb leszel.

A fehérje emellett a leginkább laktató makró, és szükséges az izomépítéshez.

9. Ellenállásos edzés

Az izomépítő képességed az ellenállás-edzésedtől függ. Győződj meg róla, hogy nyomon követed a súlyokat, amiket fel tudsz emelni, hogy meg tudd állapítani, hogy haladsz-e.

Mérd a fejlődésedet, hogy megbizonyosodj arról, hogy haladsz. Ha azt veszed észre, hogy a guggolásod több mint egy hónapja nem javult, akkor valószínűleg pozitívan fogod módosítani az edzésrutinodat, hogy ezt korrigáld.

10. Következetesség

Végül, az egyik legalulértékeltebb szokás, hogy 2023-ban karcsúvá válj, egyben az is, ami talán a legnehezebb. Séta, diéta, önellenőrzés, ezek mind jó tippek, de ha nem csinálod nap mint nap, nem lesz eredmény. Ilyen egyszerű.

Vezesd be ezeket a lépéseket minden nap, amíg szokássá nem válnak.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.