1. Hiba: – ha túl nagyok a használt súlyok

Rendszerint a túl nagy súlyok használata együtt jár a kis mozgástartománnyal. Főleg lábtolón igaz ez, ahol aztán meg lehet pakolni a gépet, ha nem használod ki a teljes mozgástartományt. Nincs ember, akinek az egójának ez ne tenne jót. És mivel a másik srác 400kg-al végzett részismétléseket, inkább teszed te is ezt, minthogy végezz mondjuk 300-al teljes ismétléseket. Még amikor valaki szabályosan guggol, akkor is hajlamossá válik jól megpakolni a rudat és egy-két ismétléseket végezni, így táplálva a büszkeségét – azonban ezzel hátráltatva az izomtömeg növelését.Használjuk ki a teljes mozgástartományt és ne keverjük össze magunkat erőemelőkkel (hozzá kell tenni ők lehet, hogy csak 1-2 ismétlést végeznek ,de teljesen szabályosan kivitelezve ,mi nem biztos ,hogy erőemelők vagyunk) és főleg ne egóra edzünk, amennyiben nagy és definiált combokat akarunk.

2. Hiba: – a bukás hiánya

Valószínű , hogy a karodnál ,a mellednél ,vagy akár a hát edzésednél is alkalmazol szuperszetteket, ejtő sorozatokat és hasonló technikákat ,láb edzésénél az emberek többsége már ilyeneket nem alkalmaz. A várt fejlődés itt bukik el. A lábedzés, ha valaki rendesen csinálja egy gyilkos dolog.Ha rendesen csinálsz kitörést ,vagy guggolást magasabb ismétlésszámmal az olyan , mint ha égne a combod.A legtöbb ember ezt nem szereti, sőt szereti még elkerülni is. Ha ezt elkerüljük megint nem fog működni a dolog és fejlődni a combunk. Helyette inkább rogyasztgatások a rendes guggolás helyett, valamint lábtolón fél ismétlések. Iktass be legalább 10-15 ismétléses sorozatokat is, alkalmanként kisebb súlyokkal végezz, akár szuperszetteket, csökkenő sorozatokat, rövidpihenős ismétléseket, hogy a bukáson túli edzést is megtapasztald. És fogadd el, hogy a fájdalom egy szükséges rossz a fejlett combizom eléréséhez vezető úton.

3. Hiba: – megszokásból,  avagy rutinból edzés

Még olyan gyakorlott emberek is elkövetik ezt a hibát  akik , akár 5-6 ,vagy 10 éve is edzenek. Berögződött  ugyanolyan, vagy hasonló edzések, ugyanazok a gyakorlatok és ismétlések. Mindig próbálj meg variálni valamit. Lehet ez a gyakorlatok sorrendje, vagy akár néha új gyakorlat betétele az edzésedbe, lehet ez más ismétlésszám, szuperszett, lassú negatív szakaszos edzés és már is újra fejlődni fog a lábad.Próbáld ki például , akár minden láb gyakorlatodnál a lassú negatív szakaszokat. A pozitívnál amikor megfeszül az izom (gyors és picit megtartod) a visszaengedésnél ,amikor nyúlik (lassú). Garantált ,hogy a megszokott kerékvágásból újra elindul a fejlődés.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.