A mellizom edzése és az izom funkciója röviden:

A mellkas izomzatát szinte teljesegészében a mellizom adja, tehát a (Pectoralis major). Mellizom van, alsó, felső, külső meg belső mell nincs. Ez tévhit. Akkor van szerepe elsősorban amikor nyomó, vagy tárogató mozdulatot végzünk, valamint amikor a karunkat felülről lefelé húzzuk. Ez egyébként az áthúzás gyakorlat lesz.

A mellkas középső részén függőlegesen húzódik a Sternalis (ez a gyakorlatban funkció nélküli izom) nem lehet rá edzeni. Itt található a Pectoralis minor is. Ez a Pectoralis major alatt húzódik, és segíti annak munkáját a nyomások, valamint az áthúzó mozdulatok során. Feladatai közé soroljuk a bordák megemelését, a vállöv előre és lefele húzását, nem utolsó sorban pedig stabilizálja a lapockát ezzel tovább segíti a nagy mellizom munkáját.

Cél általában a mellizom összes funkciója. Ilyenkor pedig ami kellene az edzésedbe.: – egyenes pados nyomás, ferdepados nyomás, 1 tárogató, valamint 1 áthúzó gyakorlat. Ezeket rengeteg féleképpen tudjuk variálni. Kézi súly, rúd, gépes, csigás gyakorlatok. A mellizmot a lehető legtöbb irányból érdemes megtámadni a fejlődés érdekében. Bár a formáját leginkább a genetikánk fogja meghatározni.

Az egyik legalapabb, és legősibb 4 gyakorlat amit bármelyik teremben szinte tudsz alkalmazni:

1. Fekvenyomás vízszintes padon.

2. Fekvenyomás ferde padon.

3. Tárogatás  ferde padon.

4. Áthúzás

A gyakorlatok ebben a sorrendben végezendőek.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.