Talán meglepő lehet, de a súlyzós edzés nem csak az izomépítésről vagy a nehéz súlyok emeléséről szól.

Az súlyzós edzésnek más előnyei is vannak, például az immunrendszer működésének és a csontok egészségének javítására is tökéletes.

Ha eddig még nem vetted rá magad, hogy súlyokat emelgess, ez az 5 dolog biztosan meg fog győzni!

1. A csontok egészségére jó hatással van

Ahogy öregszünk, nő az esélye annak, hogy kialakul a csontritkulás, azaz a csontsűrűség csökkenése. A súlyzós edzés nagyszerű módja annak, hogy felvegyük a harcot vele szemben.

A súlyok emelése nyomó- és húzóerőknek teszi ki a testünket. Ezen erők hatására a szervezet alkalmazkodik és növeli a csontsűrűséget, végső soron ellenállva a csontritkulásnak.

Még csak nem is kell minden nap edzened ahhoz, hogy ezeket az eredményeket észre vedd. Heti két-három nap edzés elegendő a csontok jobb egészségének elősegítéséhez.

2. Javítja az immunrendszer működését

A súlyzós edzés másik előnye, hogy javítja az immunrendszer működését.

Az egészséges mennyiségű izomtömeg védelmet nyújthat a krónikus betegségekkel szemben, és támogatja az erősebb immunválaszt. Az izomtömeg fenntartásának egyik legjobb módja a rendszeres súlyzós edzés.

Továbbá, amikor a keringés beindul, és izzadsz, eltávolítod a méreganyagokat a szervezetedből.  Az edzés javítja a szív- és érrendszer hatékonyságát is, elősegíti a nyirok és a vér mozgását, javítja a hajszálerek és a mitokondriumok sűrűségét.

Ezek a hatások segítenek, hogy az immunrendszered jól funkcionáljon egész életed során.

3. Funkcionális

Az erőnléti edzés a legfunkcionálisabb edzésforma.

Amikor súlyokat emelsz az ősi mozgásmintákat használva, jobbá válsz ezekben a mozgásokban. Ez a mozgáshatékonyság átragad a mindennapi életedre is. A törzsizomgyakorlatok fejlesztik a testtartásod, és segítenek abban, hogy órákon át tudjál akár állni vagy sétálni.

A súlyemelés felkészít arra, hogy minden feladatot el tudj végezni hatékonyan.

4. Segíti a fogyást és az izomnövekedést

A súlyzós edzés támogatja a fogyást, mivel kalóriát égetsz az edzőteremben és azon kívül is. Ahogy az edzőteremben használod az izmaidat, kalóriát égetsz és izomrostokat teszel tönkre. Az edzőtermen kívül továbbra is kalóriát égetsz, miközben gyógyítod ezeket az izomrostokat.

További előnye, hogy nem csak kalóriát éget, de ezek az izomrostok erősebbé regenerálódnak, így több izomtömeget kapsz a végén.

5. Mindenkinek kellene valamilyen formában csinálnia

A súlyzós edzésnek számos előnye van, amelyhez kétség sem fér

Úgy gondoljuk, hogy mindenkinek kellene valamilyen formában végeznie, akár már heti 2 edzés is jelentős változást indíthat be, arról nem is beszélve, ha az ember rászánja magát egy 5 napos osztott edzéstervre, ahol célzottan dolgoztatja át az izomait.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.