Megfelelő étrenddel és az alábbi módszerek valamelyikének alkalmazásával több zsírt égethetsz el az edzések során.

A zsírvesztés különbözik a fogyástól, és végső soron ez az első számú szempont, amit az emberek általában keresnek. Nézd meg ezt az 5 edzésmódszert a gyorsabb hasi zsírégetéshez.

Most ne érts félre minket, kifejezetten a hasi zsír megcélzása nem lehetséges. Valójában vannak olyan területek a testedben, ahol a zsírvesztés a legutolsó, és kitaláltad, a has az egyik ilyen. De vannak módszerek, amelyekkel fokozhatod, hogy összességében mennyi zsírt veszítesz, ha tudod, hogyan kell finomítani az edzésprogramodat.

1. Perifériás szívmozgásos edzés

A perifériás szívműködéses edzés segít beépíteni egy kardió elemet a súlyzós edzésedbe anélkül, hogy fel kellene áldoznod a súlyok mennyiségét. Nem leszel gyengébb, de sokkal több kalóriát égethetsz el, és sokkal többet érhetsz el rövidebb idő alatt.

Ezt az edzésmódszert a legjobban úgy alkalmazhatod, ha a felsőtest és az alsótest mozgását kombinálod egy sorozatban, vagy két olyan gyakorlatot, amelyek ellentétes izmokat ötvöznek, például a farizmokat és a combizmokat, vagy a bicepszet és a tricepszet.

Például egy sorozat fekvenyomás, amelyet azonnal egy sorozat guggolás követ, szünetet csak a guggolás után tartva. Ezáltal a pulzusszámod és a légzésed magasabb lesz, és több kalóriát égetsz el közben.

2. Kardió gyorsító edzés

Ez szintén két gyakorlat szuper beállítását jelenti, de két súlyzós edzés helyett egy súlyzós edzést fogsz végezni egy kardió gyakorlattal kombinálva, közte szünet nélkül.

Például nagy súllyal végeznél egy súlyzós guggolást, amit egy percig tartó magas térdemelés követ.

3. Többízületi edzés

A legjobb gyakorlatok a több kalória és a hasi zsír elégetéséhez azok, amelyek sok izmot és a tested különböző részeit használják. A clean and press egy remek példa a több ízületből álló edzésgyakorlatra, amely növeli a zsírégető képességedet.

Több gyakorlatot is hozzáadhatsz, hogy egy összetett mozgást még több ízületből álló edzéssé tegyél – ez talán a legjobb ötlet ebben a listában a hasi zsír gyorsabb elégetésére szolgáló edzésmódszerekről.

Például végezhetsz egy normál súlyemelést, és amikor leengeded a súlyzót, akkor végezz egy burpee-t és egy fekvőtámaszt. Más ötlet a súlyzós guggolás, amelynek a tetején nyomást végzel, vagy kitörés oldalemeléssel.

4. Drop szettek

Ez egyszerűen azt jelenti, hogy bármilyen gyakorlatból egy nehéz sorozatot végzel, majd kissé csökkented a súlyt, amivel dolgozol, és újabb ismétléssorozatot végzel, szünet nélkül a két sorozat között.

5. Köredzés

A körkörös edzésnek különböző módjai vannak, és valószínűleg már hallottál róla. A legjobb és legegyszerűbb módja, ha 5 gyakorlatot kombinálsz egyetlen óriási sorozatba.

Állíts be egy intervallumidőzítőt 40-60 másodperces munkamenetre és 10 másodperces pihenőre. A 10 másodperces pihenő nem a szünet, hanem azért van, hogy rátérhess a következő gyakorlatra.

Reméljük hasznosnak találtad a cikket, további hasonló tartalmakért kövesd figyelemmel weboldalunkat, továbbá Instagramon és Tiktokon is megtalálhatsz minket.

A Speedfit Csapata

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.