A fogyás nehéz út lehet és egy kisebb cél elérése hatalmas eredménynek tűnhet. Fontos azonban, hogy figyeljünk a gyakori hibákra, amelyeket az emberek elkövetnek egy-egy fogyási cél elérése után, mivel ezek szabotálhatják a továbbhaladást. Íme öt hiba, amit érdemes elkerülni.

Étellel való ünneplés

Egy fogyási cél, egy mérföldkő elérése után csábító lehet, hogy egy nagy étkezéssel kényeztesd magad. Ez azonban gyakran szakadékba vezet, egyenesen vissza  a súlygyarapodás útjára. Ehelyett ünnepeld meg az elért eredményt például egy új sportruhával, vegyél egy új könyvet, vagy jutalmazd magad egy wellness-nappal.

A testmozgás szüneteltetése

A testmozgás a fogyás kulcsfontosságú eleme és sokan elkövetik azt a hibát, hogy a cél elérése után abbahagyják vagy csökkentik a fizikai aktivitásukat. Ez az anyagcsere lelassulásához vezethet és gyorsan előidézhet egy újabb súlygyarapodást. Fontos, hogy továbbra is fizikailag aktív maradj, és tartsd fenn az edzésrutinodat.

Visszatérés a régi szokásokhoz

A fogyási cél elérése után csábító lehet visszatérni a régi szokásokhoz, és felhagyni azokkal az egészséges döntésekkel, amelyek segítettek az adott fitneszcél elérésében. Ezzel lényegében eldobod az összes eddig befektetett munkát és energiát.

Új célok kitűzésének elmulasztása

Új célok nélkül, amelyekért dolgozhatsz könnyen elveszítheted a motivációdat és visszaeshetsz a régi szokásaidhoz. Ha új, elérhető fogyási célokat tűzöl ki, az segíthet hogy motivált maradj és a fogyásod konzisztens legyen.

Az étkezések kihagyása

Az étkezések, különösen a reggeli kihagyása gyakori hiba, amit az emberek elkövetnek, miután elérték a fogyási céljukat. Az étkezések kihagyása amellett, hogy lelassíthatja az anyagcserét, abba a csapdába vezethet, hogy késő este fogsz bevinni egy hatalmas kalóriatöbbletet.  Fontos, hogy továbbra is rendszeresen étkezz, és tartsd fenn az egészséges és kiegyensúlyozott étkezési szokásaid.

Összefoglalva, a mérföldkövek átlépése a fogyás során nagyszerű érzés, de fontos, hogy elkerüld azokat a gyakori hibákat, amelyek szabotálhatják a progressziót. Ha továbbra is egészséges döntéseket hozol és kiegyensúlyozott életmódot folytatsz, sikeresen fenntarthatod a fogyást és tovább haladhatsz új céljaid felé.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.