Amikor a fitneszcéljaink eléréséről van szó, könnyű belemerülni az edzések és étkezési tervek apró részleteibe. De gyakran a siker valódi kulcsa a minket visszatartó rossz szokások megtörésében rejlik. Íme öt gyakori szokás, amely szabotálhatja fitneszeredményeinket, és tippek, hogy hogyan változtassuk meg őket végleg.

Az étkezések kihagyása

Akár a reggeli kihagyása, akár az, hogy túl sokáig nem eszünk napközben, az étkezések kihagyása felboríthatja az anyagcserénket, és megnehezítheti a fogyást. Ha változtatni szeretnénk ezen a szokáson, próbáljunk meg beállítani egy emlékeztetőt a telefonon, hogy három-négy óránként együnk, és tervezzük meg előre az étkezéseket.

Kevés alvás

Az alvás döntő szerepet játszik általános egészségünkben és jólétünkben, és az alváshiány súlygyarapodáshoz és csökkent energiaszinthez vezethet. Ha változtatni szeretnénk ezen a szokáson, törekedjünk arra, hogy éjszakánként hét-nyolc órát aludjunk, és alakítsunk ki egy következetes lefekvési rutint, ami segít ellazulni és gyorsabban elaludni.

Túl sok ülés

A hosszú ideig tartó ülés súlygyarapodáshoz és a krónikus betegségek fokozott kockázatához vezethet. E szokás megváltoztatásához próbáljunk meg 30 percenként felállni és mozogni, és fontoljuk meg, hogy beruházzunk egy álló íróasztalba.

Túl sok cukor fogyasztása

A túl sok cukor fogyasztása komoly súlygyarapodáson felül számos más egészségügyi problémához vezethet. Ha változtatni szeretnénk ezen a szokásán, kezdjük a cukros italok és rágcsálnivalók csökkentésével, és válasszunk egészségesebb alternatívákat, például gyümölcsöt vagy cukrozatlan joghurtot.

Nem követjük nyomon a fejlődést

Ha nem követjük nyomon a fejlődést, nehezebben látjuk erőfeszítéseink eredményét és ez frusztrációhoz és demotivációhoz vezethet. Ha változtatni szeretnénk ezen a szokásán, kezdjük azzal, hogy konkrét, mérhető célokat tűzünk ki, és rendszeresen kövessük nyomon a fejlődést olyan eszközökkel, mint az étkezési és edzésnapló, mérleg vagy mérőszalag.

Összefoglalva, a rossz szokások megtörése az egyik legfontosabb lépés fitneszcéljaink elérésében. Ha időt szánunk az olyan szokások azonosítására és megváltoztatására, mint az étkezések kihagyása, a nem elegendő alvás, a túl sok ülés, a túl sok cukor fogyasztása és a fejlődésünk nyomon követésének mellőzése, sikerre vihetjük magunkat, és tartós változásokat érhetünk el egészségünk és fittségünk terén.

Szücs Péter – Személyi edző, SPEEDFIT

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.