A kardióedzések népszerűsége töretlen, azonban számos tévhit kering a témában. Íme, öt gyakori félreértés és az valóság:

Csak a futás számít kardiónak

Sokan úgy gondolják, hogy a kardió kizárólag futást jelent. Azonban bármilyen olyan tevékenység, ami megemeli a pulzusszámot, kardióedzésnek számít. Ez lehet úszás, kerékpározás, tánc, evezés vagy akár intenzív sétálás is.

Kardióval nem lehet izmot építeni

Bár a kardió elsősorban az állóképességet javítja és a szív-érrendszer épségét segíti elő, egyes kardióformák, mint például a magas intenzitású intervallumedzések (HIIT), kombinálhatók súlyzós edzésekkel, így izomépítést is elősegíthetnek.

Minél több kardió, annál jobb

A túlzott kardióedzés nem feltétlenül hoz jobb eredményeket. Sőt, az intenzív és hosszan tartó kardió károsíthatja az izomzatot és a központi idegrendszert is megterhelheti. Fontos megtalálni a megfelelő egyensúlyt a kardió és a regeneráció között.

Kardió előtt nem kell bemelegíteni

A bemelegítés elengedhetetlen része minden edzésnek, beleértve a kardiót is. A bemelegítés segít felkészíteni a szív- és érrendszert, az izmokat és az ízületeket az intenzív mozgásra, csökkentve ezzel a sérülés kockázatát.

A kardió a legjobb módja a fogyásnak

Bár a kardió segíthet a kalóriák égetésében, a fogyásban döntő szerepet játszik az étrend is. Az egészséges, kiegyensúlyozott táplálkozás elengedhetetlen a hatékony súlycsökkentéshez. Az izomtömeg növelése szintén fontos, mivel az izom több kalóriát éget nyugalmi állapotban is.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.