Vajon megéri-e egy egész napot szentelni a lábizmoknak? Összegyűjtöttük az öt legnépszerűbb és leggyakrabban hallott állítást a lábnap körül, és reagálunk rájuk.

1. Guggolni kell ahhoz, hogy izmosak legyenek a lábaid

Ez nem igaz. Tagadhatatlan, hogy a szabályos guggolás nagyszerű lábgyakorlat, de ha ez azt eredményezi, hogy mindig megsérülsz, amikor csak használod a gyakorlatot, akkor könnyen helyettesítheted más gyakorlatokkal. Például a teljes mélységű lábtolás remek helyettesítő gyakorlat lesz, amely nem terheli a derekadat, és nem rontja a fejlődésedet

2. Az izomnövekedés érdekében nehéz súlyokat kell emelned alacsony ismétlésszámmal

Nem kizárólag. Az ismétlésszám-tartományok kombinációján keresztül történő edzés, a hipertrófiára és az erőmunkára összpontosítva, kulcsfontosságú a következetes izomnövekedéshez. Erőt kell építened ahhoz, hogy nagyobb súlyt emelhess, és a nagyobb súly emeléséhez a nagyobb izomzat hasznos, ezért az 1-6 és a 7-12 ismétlés tartományokat mindenképpen kombinálva kell használni.

3. A deadlift nem a lábnapra való. Ez egy hátgyakorlat

Tévedés! A deadlift egy nagyszerű mozgás az egész testnek, különösen a lábaknak és a farizomnak! Ez a mozgás és variációi fantasztikusan alkalmasak a combfeszítők és a farizmok, valamint kisebb mértékben a négyfejű combizmok megdolgoztatására. Természetesen a hát is része a mozdulatnak, de ez egy alulértékelt lábgyakorlat az biztos.

4. A csípőtolás egy női gyakorlat

Egyáltalán nem! Lehet, hogy ezt a mozdulatot az Instagram fitneszhölgyei hirdetik, de az erőteljes farizmok – és combizmok – kulcsfontosságúak a láberő fejlesztéséhez és a nagy súlyok mozgatásához az egésztestes gyakorlatoknál. Lehet, hogy ez egy kényelmetlen gyakorlat, de viszonylag könnyen elsajátítható és egyszerűen kivitelezhető, még akkor is, ha ügyelned kell arra, hogy ne kerülj szemkontaktusba a többi edzőtermi taggal!

5. A definiáltság érdekében magas ismétléseket kell végezni

Nem kizárólagosan. A könnyű súly és a magas ismétlések nem ideálisak a definíció növeléséhez. Ha továbbra is rendszeresen emelsz nehéz súlyokat, miközben kontrollálod a kalóriát és progresszív kardiót adsz hozzájuk, valamint variálod a felhasznált ismétlés-tartományokat, az messze előnyösebb a rövid távú definiálási célok és a hosszú távú célok mellett.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!
    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.