Biztosan tudod, hogy a táplálkozás és az életmód óriási szerepet játszik az egészség megőrzésében és a szívbetegségek megelőzésében. De azt tudtad, hogy a konyhaszekrényedben található fűszerek felpörgethetik az általános egészségi állapotodat, és segíthetnek visszafordítani, sőt megelőzni a jövőbeli szívproblémáidat?

Sok fűszer tartalmaz bizonyos vegyületeket, amelyek segítenek csökkenteni a „rossz” koleszterinszintet, kitisztítják az artériákat, és gyulladáscsökkentő reakciót váltanak ki a szervezetben. Egyébként ezek mind szükségesek a szív egészségéhez.

Bizonyos fűszerek fokozzák a véráramlást, ami létfontosságú kulcsa az egészségesebb életnek; ez azért van, mert a vér oxigént, fehérjéket, enzimeket és tápanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a szervezet gyógyításában és javításában.

Ez az egyik oka annak, hogy a testmozgás jót tesz neked; növeli a szükséges véráramlást és erősíti az izmokat, beleértve a szívizmot is.

Tehát, ha szeretnéd fenntartani a szíved egészségét ezeket a fűszereket feltétlen használd!

Fokhagyma

ELŐNYÖK: Csökkenti a vérnyomást és javítja a koleszterinszintet, ami csökkentheti a szívbetegségek kockázatát.

LEGJOBB FELHASZNÁLÁSI MÓD: Párolt zöldségekhez, húshoz, halhoz, burgonyához, és gabonafélékhez.

ÉRDEKES TÉNY: A fokhagyma volt az egyik első termesztett fűszernövény, és még mindig vadon terem Olaszországban és Franciaországban.

Kakaó

ELŐNYÖK: Csökkentheti a szívroham vagy a stroke kockázatát, mivel megakadályozza a vérrögök kialakulását, ami stroke-hoz vagy szívelégtelenséghez vezethet.

LEGJOBB FELHASZNÁLÁSI MÓD: Zabpehelyhez, turmixokhoz, kávéhoz.

ÉRDEKES TÉNY: A kakaófa 4-8 méter magasra nő, és trópusi éghajlaton található. A mindenki számára ismert kakaó pörkölt, hántolt és szárított kakaóbabból készül, amely a kakaófa fermentált magja.

Fekete bors

ELŐNYÖK: Segít szabályozni a koleszterinszintet, csökkenti az esetleges stroke vagy szívroham esélyét, és fokozza bizonyos tápanyagok felszívódását. A bors segít az általános egészségi állapot javításában.

A LEGJOBB FELHASZNÁLÁSA: Húshoz, halhoz, zöldségekhez, gabonafélékhez.

ÉRDEKES TÉNY: A „fűszerek királya” becenévre hallgató fekete bors őshonos indiai növény, a Piper Nigrum szárított, éretlen terméséből származik.

Fahéj

ELŐNYÖK: A fahéj csökkenti a „rossz koleszterinszintet”, miközben a jó koleszterinszint stabil marad.

A LEGJOBB FELHASZNÁLÁSA: Zabpehelyhez, pirítóshoz, kávéhoz/teához.

ÉRDEKES TÉNY: Kétféle fahéj létezik. A fahéjat a fahéjfák kérgéből nyerik.

Curry

ELŐNYÖK: A curryt alkotó fűszerek magas antibakteriális és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, és segítenek enyhíteni a krónikus gyulladást, amely szívbetegségekhez vezethet.

LEGJOBB FELHASZNÁLÁSI MÓD: Húshoz, halhoz, rizshez, levesekhez, salátaöntetekhez és mártásokhoz.

ÉRDEKES TÉNY: A currypor különböző szárított fűszerek keveréke: kurkuma, kömény, koriander, fekete bors, chilipaprika és gyömbér. (És más fűszerek a márkától függően), amelyek mindegyike segít a szív egészségének fokozásában.

Gyömbér

ELŐNYÖK: Segít csökkenteni az elzáródott artériák kockázatát, ami a szívroham és a szívbetegségek gyakori tényezője.

LEGJOBB FELHASZNÁLÁSI MÓD: Húsokhoz, pácokhoz, zöldségekhez, levesekhez.

ÉRDEKES TÉNY: A helyi élelmiszerboltban kapható gyömbérgyökereket lehet termeszteni és könnyen nőnek!

Cayenne bors

ELŐNYÖK: Segít megelőzni a vérrögöket az artériákban és a vérben, kitisztítja az artériás utakat, segítve a szívbetegségek és a szívroham megelőzését.

A LEGJOBB FELHASZNÁLÁSA: Húsokhoz, halakhoz, gabonafélékhez, salátákhoz, gabonafélékhez.

ÉRDEKES TÉNY: A Cayenne-bors magas kapszaicintartalmú, ami a paprikaspray egyik hatóanyaga is.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!




    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!



      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.