Ha a lehető legtöbbet szeretnéd kihozni az edzéstervedből, akkor kiemelkedő fontosságú a rendszeres kardióedzés. A kardió kalóriát éget, felpörgeti a pulzusszámot, és segít erősíteni és tonizálni az izmokat.

Összegyűjtöttünk 8 tippet, amivel a következő szintre léphetsz!

Állíts be emelkedőt a futópadon

A futópadon való gyaloglás vagy futás hatékonyabbá tételének egyszerű módja az emelkedő beállítása. Ez növeli a pulzusszámot, több kalóriát égetsz el, erősíti a lábakat és más hasonló előnyökkel jár. Jó ötlet, ha váltogatod az emelkedő mértékét, a gyaloglást és a futást.

Ne használd a kapaszkodót

Sokan ösztönösen a kapaszkodót fogják, amikor kardióeszközöket használják. Ehelyett az edzés részeként mozgasd előre és hátra a karjaidat, hogy még jobban felpezsdüljön a vérkeringésed. Csak arra ügyelj, hogy a karjaidat ne a mellkasod előtt keresztbe tedd, mert ez csökkenti a gyakorlat hatékonyságát.

Több munka, kevesebb pihenés

Kezdd azzal, hogy kiválasztasz néhány saját testsúlyos és súlyzós  gyakorlatot, emellett pedig választasz egy kardiógépet. 6-8-nak elegendőnek kell lennie. Ezután pihenés nélkül menj egyik gyakorlatról a másikra. A szünetet tartsd meg azutánra, hogy befejezted a teljes gyakorlatsorozatot. Ezzel a technikával minden gyakorlat hatásosabb lesz.

Vidd a barátaidat is

Egy másik csodálatos módja annak, hogy motivált maradj a kardió edzéseddel, ha nem egyedül csinálod. Találd ki, hogy milyen edzésprogramod legyen egy-két baráttal, majd hívd meg őket is, amikor az edzőterembe mész. Emellett nyomon követhetitek egymás fejlődését is, így egy kis verseny is kialakul köztetek.

Dolgozz személyi edzővel

Ha még nem vetted észre, a helyzet az, hogy a kardió nagy része a motiváció fenntartásán múlik. Egy személyi edző igénybevételével nemcsak motivált maradsz, hanem célokat is kapsz, amelyeket elérhetsz, és arra is ösztönöznek, hogy elérd ezeket a célokat. Ráadásul professzionális útmutatást kaphatsz arra vonatkozóan, hogyan javíthatod az edzésedet.

Kövesd nyomon a fejlődésed

A ma elérhető technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy nyomon kövessük a pulzusszámunkat, a gyaloglási sebességet, a becsült kalóriaégetést és még sok minden mást. Ezeknek az adatoknak a nyomon követésével képet kaphatsz arról, hogy mennyire volt hatékony a kardióprogramod, és lehetőséget kapsz arra, hogy olyan változtatásokat hajts végre, amelyekkel még jobbá teheted azt.

Hallgass zenét

Ha edzés közben zenét hallgatsz, az motiválhat és csökkenti a fáradtságot. Ez gyakran lehetővé teszi, hogy a kardióedzés hosszabb ideig tartson, miközben gyorsabban telik az idő. Érdemes valami vidám és gyors tempójú zenét választani, hogy a ritmust fenntartsd.

Tartsd magad a tervhez

A világ összes kardió tippje sem segít, ha nem tartod magad a tervedhez. Noha nehéz lehet motiváltnak és elkötelezettnek maradni, fontos, hogy ne veszítsd el a fókuszt. A pihenőnapokon kívül csak legvégső esetben hagyd ki az edzést.

Loading...
Loading...

Íratkozz fel hírlevelünkre

Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről és legjobb ajánlatainkról!


    Értesülj elsők között legfrissebb híreinkről
    és legjobb ajánlatainkról!

    Iratkozz fel hírlevelünkre!


      A jövőben bármikor leiratkozhatsz hírlevelünkről, ha rákattintasz a leiratkozás linkre a tőlünk kapott e-mailekben, vagy lépj kapcsolatba velünk a info@speed-fit.hu címen.